hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Életmentő segítség - Tanácsadással és örökbefogadással a magzatvédelemért
Rengeteg múlik azon, hogy a védőnők jó szívvel és felelősségteljesen kiállnak-e a kismamák és gyermekeik mellett
Életmentő segítség - Tanácsadással és örökbefogadással a magzatvédelemért

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 11. 11.
Aki eltökélt, az így is, úgy is keresztülviszi az abortuszt, de a bizonytalanoknál életmentő lehet a tanácsadás, márpedig ők elég sokan vannak – derül ki védőnőkkel folytatott beszélgetéseinkből.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Kevés dologban ért egyet a magyar társadalom, és ezek sem túl pozitív ügyek. Ilyen az abortusz megítélése, amivel kapcsolatban hosszú évtizedek óta erősen megengedő hozzáállás a jellemző, azzal együtt is, hogy a magyarok túlnyomó része ugyanakkor kifejezetten család- és gyermekcentrikus gondolkodású. 

A hatályos törvények értelmében – melyek nemzetközi viszonylatban megengedőnek számítanak – Magyarországon súlyos válsághelyzetre hivatkozva a terhesség 12. hetéig kérelmezhető abortusz. Ha az indok nem egészségi ok vagy nemi erőszak, akkor a beavatkozás előtt a nőknek két alkalommal kötelező védőnői, úgynevezett családvédelmi tanácsadáson részt venniük, és ezek közül az első a magzat megtartása érdekében történik, akkor is, ha az abortuszra váró nő teljesen biztos a döntését illetően.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!