hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A választás tétje: globalisták és szuverenisták küzdelme
Interjú Hack Péterrel

2019. 05. 23.
Az európai parlamenti választások tétjéről, a szereplők közötti világnézeti különbségekről és a zsidó-keresztény kultúra védelméről beszélgettünk Hack Péter jogász, egyetemi tanárral.

Az előző európai parlamenti választáson a lakosság 29 százaléka ment el szavazni, míg az országgyűlési választáson 70 százalék. Miért ennyire alacsony a választói hajlandóság?

– Ezekből a számokból is látható, hogy Brüsszel messze van a választóktól, akiknek látható többsége nem érzi magáénak az EU intézményrendszerét. A magyar lakosság döntő többsége Unió-párti, változatlanul támogatja Magyarország uniós tagságát, de ugyanakkor alapvetően tájékozatlan abban a kérdésben, hogy az Unió döntéshozatali fórumai hogyan működnek. Nem kizárt, hogy idén – főleg a Fidesz saját szavazói mozgósításának köszönhetően – magasabb lesz a részvételi arány, de az bizonyos, hogy meg sem fogja közelíteni az országgyűlési választásokon tapasztalható részvételi kedvet. Ez egyébként jól rámutat arra, hogy a választók számára változatlanul a nemzeti törvényhozás a fontos intézmény, és arra is, hogy az igazi legitimációval, választói támogatással a nemzeti parlamentek rendelkeznek.

Miben különbözik a mostani szavazás az előzőktől? Tényleg sorsfordító, ennyire nagy lenne a tétje?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!