hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú Tarlós István főpolgármesterrel
Visszabújni a saját bőrömbe

2012. 02. 23.
Dolgozni szeretnék, nem intrikálni. Nem tudok részt venni diplomatikusnak és intellektuálisnak minősített kavarásokban - jelentette ki lapunknak Tarlós István. A főpolgármester szerint azért szerepel annyiszor a hírekben Budapest, mert inkább a kommunikációról szól a politika, mint a realitásokról. Egyébként nem mond le, szerinte az erről szóló cikkek szenzációhajhászók.

Főpolgármester úr, legutóbb a választási kampány idején beszélgettünk. Akkor azt a címet adtuk az interjúnak, hogy „Magáénak érzi Budapestet", mert mint mondta, azért indult a főpolgármesterségért, mert szereti a várost. Immár közel másfél éve főpolgármester. Milyen érzései vannak Budapest vezetésével kapcsolatban?

- Nézze, ha csak a munkámat kellene végeznem, és nem zajlana ebben a városban egy virtuális tevékenységsor is, aminek az egyik legfontosabb eleme a kommunikáció, akkor most is azt mondanám, hogy élvezem. Nem vagyok frusztrált, de kicsit csalódtam. Előzetesen arra gondoltam, hogy a realitásoknak, az életszerűségnek, a tényeknek, a számoknak nagyobb szerepük lesz, mint a felesleges szónak. Ma úgy látom, hogy a szónak sokkal nagyobb szerepe van, mint az előbb említett racionális tényezőknek. Ez némiképpen meglep. A kommunikáció túl erős tényező.

Az az érdekes, hogy azok a nyilatkozatok, melyekre utal, nem az ellenzéktől származnak, hanem a saját pártjából. Az átlagember számára úgy tűnik, hogy például a BKV kapcsán körön belüli konfliktusok zajlanak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!