hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Blatter újra nyerni fog

2015. 03. 20.
Két és fél hónap múlva új elnököt választ a FIFA. Hargitay Péter szerint nem kérdés, ki lesz a befutó. Publicisztika.

A jelenlegi elnök nyeri el az új mandátumot a 209 nemzeti labdarúgó-szövetséget tömörítő FIFA májusi kongresszusától. Ez az egyetlen olyan pozíció, amiről az összes tag szavazhat – és a többség a 79 éves Sepp Blatterre fog szavazni, ez több, mint biztos.

A választás körül nagy a zaj, sok a bíráló hang. A nemzetközi labdarúgásban a választások általában eléggé piszkos folyamatok, de ezek a hangok garantálják, hogy a mostani különösen csúnya és vitriolos lesz: minden kritikus Blatterre fókuszál, ízekre akarják szedni.

Mindig könnyebb egy valakire összpontosítva markáns véleményt mondani, ahelyett, hogy legalább megpróbálnák végigvenni a hibákat, melyeket olyanok követtek el, akik az évek során beszennyezték a játékot.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!