Indiai megagyülekezet segít a bajbajutottakon
Több mint 100 millióan váltak munkanélkülivé az országban
Indiai megagyülekezet segít a bajbajutottakon

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 05. 22.
Több csatorna is főműsoridőben foglalkozott a nagyobb indiai városokból gyalog útnak indult, munkájukat és reményeiket vesztett kétségbeesett tömegekkel, akik szülőfalujukban akarták átvészelni az előttük álló kemény időszakot. A COVID-19 kitörése miatt az ázsiai országban több mint 100 millióan maradtak állás nélkül.

Ebben a krízishelyzetben lép fel aktívan egy helyi megagyülekezet, hogy a társadalmi terheket felvállalva segítsen a bajba jutott családokon.

Indiában rekordokat döntött a munkanélküliségi mutató: az országban csupán a múlt hónapban közel 122 millióan vesztették el az állásukat, a munkanélküliségi ráta pedig ezzel 27,1%-ra emelkedett - jelentette be az Indiai Gazdasági Ellenőrző Központ (Centre for Monitoring the Indian Economy, CMIE).

A legfrissebb számítások szerint ez a szám több mint négyszerese az amerikai munkanélküliségi adatoknak.

Az Open Doors emberi jogi szervezet jelentése szerint India lakosságának 4,8% keresztény, ami több mint 66 millió hívőt jelent.

 A karanténidőszak alatt az indiai Hyderabad városában található Calvary Temple nevű megagyülekezet 700 tonna élelmiszert és gyógyszert adományozott a rászorulók, köztük mintegy 300 család számára. A CBN News jelentése szerint ezen felül

a gyülekezet Satish Kumar pásztor vezetésével mintegy 2,5 millió, alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagot osztott szét,

egy-egy csomag 1 hónapig biztosítja majd egy négytagú család napi háromszori étkezését.

Calvary Temple nevű gyülekezet 2005-ben alakult, a kezdetben 25 fős kis közösség pedig mára az ország egyik legnagyobb gyülekezetévé vált. Az istentiszteleteken hetente közel 300 ezren vesznek részt, ez a szám pedig évente 25-30 ezerrel nő.

A gyülekezet bemutatkozó videója angol nyelven:

 

 

A közösségnek otthont adó, több százezer fő befogadására alkalmas gyülekezeti csarnok mindössze 52 nap alatt épült fel, a küzdelmektől sem mentes időszakot pedig Satish Kumar, a gyülekezet alapítója Nehémiás idejéhez hasonlította. „Nehémiás is szembenézett a nehézségekkel és elvégezte az Istentől kapott feladatát, nekünk is ez a célunk” – mondta a vezető.

CBN News / Calvary Temple / BBC / Open Doors USA

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti: 

 

 

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!