Hangos fújolással fogadta a közönség a himnusz alatt letérdelő focicsapatokat
„Ez undorító” – fakadt ki rájuk a Dallas védője
Hangos fújolással fogadta a közönség a himnusz alatt letérdelő focicsapatokat

Forrás: Youtube/ESPN FC

2020. 08. 14.
Hosszú idő óta ismét szurkolók előtt játszhatott az FC Dallas és a Nashville SC csapata az amerikai topligában. A labdarúgók az amerikai himnusz alatt mind letérdeltek, miközben a szurkolók felálltak a székeikről. A performanszt hangos fújolás kísérte. A játékosokat felháborította az eset.

Reggie Cannon, a Dallas védője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón amiatt panaszkodott, hogy miközben nekik az elmúlt hat hónap az „abszolút pokol volt”, most a szurkolóktól sem kapják meg a megfelelő támogatást a saját stadionjukban sem.

A Toyota Stadionba a teljes korlátozás feloldásával összesen 5000 főnek engedélyezték a Nashville elleni találkozón való részvételt, bár a felső limittől jócskán elmaradt a jegyvásárlások száma.

Hasonlóan a többi vezető amerikai ligához, az MLS-ben is csoportos térdeléssel fejezték ki a csapatok a rasszizmus elleni kiállásukat. A himnusz alatti letérdelést viszont az Egyesült Államokban a többség tiszteletlenségnek tartja. Éppen ezért sokan hangos fújolással fogadták, hogy a Dallas-Nashville párharc résztvevői is a térdelést választották.

„Azt gondolom, hogy ez undorító volt. Abszolút gusztustalan.”

– fogalmazott. A 22 éves játékos az 1-0-s vereség után azt is elárulta, hogy a térdelés után, amikor felálltak, Ryan Hollingshead bocsánatot kért tőle a szurkolók nevében.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!