Bejelentés: Így készül a kormány a második hullámra
Nem enyhítenek a meglevő szabályokon
Bejelentés: Így készül a kormány a második hullámra

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

2020. 07. 30.
A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, a világszinten romló járványügyi helyzet miatt a kormány nem kívánja a jelenlegi korlátozásokat feloldani. Így a nagyobb koncertek, fesztiválok most már biztosan elmaradnak. Szeptemberben viszont a tervek szerint rendezett módon elindulhat az iskolai tanév.

Gulyás Gergely miniszter külön is részletezte, hogy míg Magyarországon viszonylag stagnál a fertőzésszám, a környező országokról és általánosságban Európáról ez nem mondható el. Üdítő kivételt jelent talán Horvátország és Szlovénia, ahol ha csekély mértékben is, de csökkent az aktív esetek száma az elmúlt napokban. 

Szerbia, Románia, a balkáni országok, valamint Nyugat-Európa azonban jóval nehezebb helyzetben van. "A második hullám már közeledik, sok helyen már erről beszélhetünk" - fogalmazott Gulyás, aki elmondta, a kormány az Operatív Törzs ajánlása alapján döntött úgy, hogy 

a hatályban levő szabályokon nem fog változtatni. 

Így fennmaradnak a későbbiekben is a zenés és más nagyobb rendezvényekre vonatkozó tilalmak. 

Ami sokaknak reményre adhat okot, hogy az iskolai tanévet viszont a tervek szerint normális módon, szeptember elsejétől meg kívánják kezdeni. 

A zenész szakmát egy rendkívüli 5,3 milliárd forintos támogatással segítenék meg. Ezt egy garázskoncert sorozatra fordítanák, külön figyelmet fordítva a cigány zenészekre, akikre 800 millió forintot fixen elkülönítenek a döntéshozók. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!