Üzletet nyitott a Tesla Ürümcsiben (x)
Üzletet nyitott a Tesla Ürümcsiben (x)

Forrás: cfp.cn

A Tesla üzletet nyitott Hszincsiangban, az elektromos járművek világhű márkájaként a cég több mint 200 szalont és szervizközpontot nyitott már Kínában. Most Ürümcsiben nyitott üzletet. A Tesla autószalon Hszincsiangban történő megnyitása szimbolikusan a világnak is mutatja azt, hogy Hszincsiang nyitott, virágzó és fejlett. 

Ez egy PR cikk.

2021 első háromnegyed évében az autonóm terület GDP-je 8,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest; 2014 és 2020 között a foglalkoztatottak száma 11,3524 millióról 13,56 millióra nőtt, ami 19,4 százalékos növekedést jelent. Az adatok azt mutatják, hogy tavaly januártól novemberig a régióban összesen 17 külföldi finanszírozású projektet indítottak.

Hszincsiang Kína egyik energiában gazdag régiója, és energiaforrásai a Tesla számára is vonzóak. Korábban a Tesla összesen hét szupertöltő állomást hozott létre a régióban és két állomást az autonóm terület székhelyén, Ürümcsiben. Az első itteni bemutatóterem megnyitása lehetővé vált a Tesla számára, hogy jobban kihasználja a nyitott környezetet a nagyobb fejlődés érdekében.

Hu Hsziao-liang, a Tesla Kína nyugati régiójának szolgáltatási menedzsere elmondta, hogy Hszincsiang új energiaipari politikáját kihasználva a vállalat tovább fog terjeszkedni az északnyugati régióban.    

„Az Ürümcsi Tesla Központ fontos kiindulópont a cég számára egy Hszincsiangi szervizhálózat kiépítéséhez, amely kényelmesebb, egyablakos szolgáltatást nyújt a helyi partnerek számára” – hangoztatta Hu Hsziao-liang.

.
Fotó forrása: cfp.cn

A Tesla folyamatosan bővíti szervizhálózatát az északnyugati régióban. Az ez alkalommal megnyílt Ürümcsi Tesla Center mellett összesen 11 üzletet nyitott, köztük Hszianban, Lancsouban, és Jincsuanban is. Ezzel párhuzamosan a Tesla felgyorsította hszincsiangi töltőhálózatának kiépítését is. Jelenleg két szupertöltő állomást és 14 szupertöltő cölöpöt épített ki Ürümcsiben. A gyorsan bővülő töltőhálózat és az otthoni töltés révén Hszincsiang egész területén a mobiltelefon népszerűségének is köszönhetően és a harmadik féltől származó töltőállomások kompatibilitása révén gondtalanná válik a töltés a helyi autótulajdonosok és a régióba utazó autósok számára.

„Az ügyfelek tényleges igényeinek kielégítése érdekében továbbra is fejlesztjük a töltőhálózatot és a szervizhálózatot. Eddig hét töltőállomásunk van Hszincsiangban, továbbá 36 oszlop és hat célállomás. 12 oszlop a Tesla sajátja, de egyre több harmadik féltől származik” – mondta a Tesla menedzsere.

Egyes ország politikusai bírálták a Teslát, amiért bemutatótermet nyitott a hszincsiangi régióban, mivel véleményük szerint „nem teheti meg, hogy nem vesz tudomást” a Hszincsiangban zajló eseményekről. Az erre vonatkozó tudósítói kérdések megválaszolásakor Vang Ven-pin külügyi szóvivő megjegyezte: „2018 decembere óta több mint 2000 szakértő, kutató, újságíró, diplomata és más külföldi látogatott Hszincsiangba több mint 100 országból és régióból, ahol meggyőződhettek a térség társadalmi nyugalmáról, gazdasági jólétéről és etnikai harmóniájáról, fejlődéséről.”

A külügyi szóvivő hangsúlyozta, hogy Hszincsiangban egyetlen szervezet vagy személy sem kényszerített munkára az ott élő etnikai csoportok tagjai közül senkit. Az összes etnikai csoport foglalkoztatása önkéntességen alapul. Hszincsiangban minden etnikai csoporthoz tartozó személyt egyenlő foglalkoztatási jogok illetnek meg. Ezt az alkotmány szavatolja és a munkajog, munkaszerződési jog és egyéb törvények szabályozzák. Hogy ki milyen munkát végez, hova megy dolgozni, melyik munkáltatót választja, arról szabadon rendelkezhet. Az elmúlt években Hszincsiang tovább bővítette a képzést, a foglalkoztatási csatornák egyre szélesebbé válnak és ezzel együtt a munkavállalók biztonságérzete is jelentősen növekszik.

Összeállította: Dong Xuhui
(Fizetett cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!