Új rekord? - 30 éve lefagyasztott embriókból születtek ikrek Amerikában
Új rekord? - 30 éve lefagyasztott embriókból születtek ikrek Amerikában

Instagram/National Embryo Donation Center

2022. 11. 23.
Több mint 30 évvel ezelőtt lefagyasztott embriókból születtek ikerbabák az Egyesült Államokban. A beszámolók szerint valószínűleg ez a legújabb rekord a lefagyasztott embriók nem hivatalos „versenyében”, ami után a szülés is sikeresen lezajlott.

Rachel Ridgeway négygyermekes édesanya október 31-én szülte meg az ikreket. Férje, Philip Ridgeway azt mondta a babák megszületése után, hogy ez az egész „elképesztő”.

Az embriókat 1992. április 22-étől kezdődően -128 Celsius-fok körüli hőmérsékleten tárolták, folyékony nitrogénben.

A National Embryo Donation Center nevű keresztény szervezet (amely eddig 1.200 csecsemő világrajövetelében segédkezett embriók adományozása útján) közlése szerint Lydia Ann és Timothy Ronald Ridgeway valószínűleg új rekordot döntött a 30 éves embriókkal.

A szervezet nyilvántartása alapján a korábbi rekorder Molly Gibson volt, aki 2020-ban egy közel 27 évre lefagyasztott embrióból kifejődött csecsemőt hozott a világra.

(BBC/Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!