„Tisztázzuk, mik a normák”: A Bild ultimátuma a muszlim „vendégekhez”
Elegük van abból, hogy a németeknek kell alkalmazkodni
„Tisztázzuk, mik a normák”: A Bild ultimátuma a muszlim „vendégekhez”

Youtube/Haber Lütfen

2023. 10. 30.
„Nem akarunk életmódot váltani csak azért, mert vendégeink vannak” – írja a Bild. A német hírportál a 2015 óta érkezett több mint 3 millió bevándorlóra utal, akikhez kiáltványt intézett demokrácia védelmében. A gesztus az izraeli–palesztin fegyveres konfliktus ihlette európai terrortámadások széljegyzeteként értelmezhető.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó címmel. Benne európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A kiadvány 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Az ötven pontból álló kiáltványban – amelyet az index szemlézett – azt írják, hogy a Hamász Izrael elleni terrortámadása óta a gyűlölet új dimenzióját tapasztalják az országban, ezért itt az ideje, hogy

tisztázzák, mik is a normák az országban. 

A lap a kiáltványát egyfajta házirendnek nevezi, amelyet a német nép toleranciáját kihasználó, az értékeiket, demokráciájukat, valamint az alaptörvényt megsértő, főként az arab világból érkező bevándorlóknak címzett, és héberül, törökül, oroszul, továbbá angolul is elérhetővé tett. 

Az ország több mint hárommillió menekültet fogadott be a 2015-ös bevándorlási hullám óta, azonban úgy tűnik, az utóbbi hetek eseményei nyomán betelt a pohár.

Mint írják, „Hazánkban sokan ellenzik az életmódunkat. Emberek, akik az ártatlan civilek meggyilkolását ünneplik. Akik arra tanítják a gyerekeiket, hogy gyűlöljenek másokat, mert „hitetlenek”. Akik meg akarják tiltani a nőknek a szoknya vagy nadrág viselését. Akik megvetik az alaptörvényt, és inkább radikális prédikátorokra hallgatnak.

Kihasználják a toleranciát, mert más társadalmat akarnak”.

Leszögezik: Németországnak nemet kell mondania az antiszemitizmusra, az embergyűlöletre és mindazokra, akik ellentmondanak a német népnek, hozzátéve alaptörvényük első pontját, miszerint az országukban minden ember méltósága sérthetetlen. 

„Nem akarunk életmódot váltani csak azért, mert vendégeink vannak”

– hangsúlyozzák. A Bild szerint a németek hiába tartották fel a „Wilkommen” táblákat, és hiába hittek Merkel kancellár „Meg tudjuk csinálni” mantrájának, most új szlogenjük van, ez pedig a „ Soha többé!”.

Soha többé antiszemitizmust, zsarnokságot és rasszizmust. 

A kiáltványban megfogalmazott ötven pontban szerepel többek között az, hogy Németországban senki nem számít hitetlennek, hiszen vallásszabadság van. Emellett felszólítanak az alaptörvény és az együttélés szabályainak betartására, valamint a német nyelv megtanulására is. Megvédik a közleményben a homoszexuálisok jogait, a nők öltözködéshez fűződő szabadságát, továbbá a szekularizációt. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a szociális segélyek nem jelenthetik az elsődleges bevételi forrást, hogy tankötelezettség áll fenn az országban, és hogy koedukáltan zajlik az oktatás.

(Index/Hetek)

Képbehozó

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!