Szuperkupa-döntő: 500 EÜ dolgozó kap ingyen jegyeket
Szuperkupa-döntő: 500 EÜ dolgozó kap ingyen jegyeket

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 09. 09.
A szeptember 24-én megrendezésre kerülő UEFA Szuperkupa döntőjére 500 darab jegyet ajánlott fel az MLSZ az egészégügyben dolgozók részére. 

A hírt a jegyárusítás napján jelentette be az MLSZ. A közleményükben az áll: Csányi Sándor és az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin közösen kezdeményezte, hogy az önfeláldozó munkát végző magyar egészségi dolgozók számára különítsenek el belépőket a döntőre. 

Aleksander Ceferin szerint a koronavírus-válságban fontos teszt lesz a mérkőzés. „Sokat tapasztalhatunk a találkozóból, hogy mit kell tennünk a következő szezonban. De azt mindig szem előtt kell tartanunk, amit a helyi kormányok előírnak, a rendelkezéseket szigorúan be kell tartani” – hangsúlyozta az UEFA elnöke.

"A következő kihívás számunkra az, hogy a sportág legfontosabb részét, a szurkolókat visszahozzuk a stadionokba" - mondta kedden a szlovén sportvezető az európai futballklubokat tömörítő szövetség (ECA) online értekezletén. Hozzátette: az országokban érvényben lévő különböző szabályozások és az oda-visszavágós rendszer ideiglenes mellőzése miatt a BL- és az El-selejtezőben még nem lehetséges a nézők jelenléte.

Kiemelte, hogy éppen ezért lesz különösen nagy jelentősége a budapesti összecsapásnak, amelyet tesztként is kezelnek.

"Sokat tapasztalhatunk a találkozóból, hogy mit kell tennünk a következő szezonban. De azt mindig szem előtt kell tartanunk, amit a helyi kormányok előírnak, a rendelkezéseket szigorúan be kell tartani" - hangsúlyozta.

A kupadöntő helyszínéül szolgáló  Puskás Aréna csak mintegy 30 százalékát használják ki. A két résztvevő klub szurkolói 3000-3000 jegyet kapnak. A nézőknek maszkot kell viselniük, fertőtleníteniük kell a kezüket, tartaniuk kell egymástól a megfelelő távolságot, ezenkívül mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét.

Magyarországra érkezéskor minden jegytulajdonost kötelező orvosi vizsgálatnak vetnek alá. Fontos, hogy angol vagy magyar nyelvű, 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztre is szükségük lesz az érintetteknek.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!