Morvay Péter válasza Magyar Péternek, a Tisza párt alelnökének
Morvay Péter válasza Magyar Péternek, a Tisza párt alelnökének

Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

2024. 06. 11.
Kollégánk, Morvay Péter válasza Magyar Péternek, aki az ATV egyes munkatársainak vallási hovatartozását felsoroló listáján az 5. számmal sorolta fel. A választ a TISZA párt alelnökének Facebook-bejegyzése alatt tette közzé. 

"Magyar Péter úrnak, a Tisztelet és Szabadáság Párt alelnökének

Tisztelt Alelnök Úr!

Morvay Péter közgazdász, újságíró, műfordító vagyok. Egy kéréssel fordulok Önhöz.

Ön ma este közzétett egy listát az ATV számos munkatársáról, és a nevük vagy beosztásuk mellett feltüntette az Ön által vélelmezett felekezeti hovatartozásukat. A listán túlnyomórészt nem egyházi személyek, hanem magánemberek, laikus hívők szerepelnek.

Én az Ön listáján 5. sorszám alatt szereplek, mint az ATV Online portál egyik szerkesztője. Ez így van.

Sérelmezem azonban, hogy velem kapcsolatban elmulasztotta feltüntetni a felekezeti hovatartozásomat.

Tisztelettel kérem, hogy a listáján a nevem mellett tüntesse fel: a Hit Gyülekezete tagja. A közösségnek ugyanis 37 éve, 1987. június 13-a óta tagja vagyok.

Ezen a napon fogadtam el Megváltómnak Jézus Krisztust, és azt a bűnbocsánatot, amit az Úr Jézus az élete és vére által minden ember számára megszerzett a golgotai kereszten.

Alelnök Úr!

Ön egyetlen tényt említ velem kapcsolatban, azt, hogy „volt III/III-as ügynök”. Igen, ez így volt. Egyetemistaként, 1985. októbere és 1987. áprilisa között, 18 hónapon át kapcsolatban álltam a Belügyminisztérium III/III-as alosztályával.

Ez volt életem legrosszabb döntése, nem keresek rá mentséget.

Amikor 23 éves koromban, saját döntésemből, lelkiismereti okokból megszakítottam az együttműködést a rendőrséggel, mindenkit felkerestem, akikről jelentettem, és személyesen bocsánatot kértem tőlük.

A múltammal kapcsolatban mindent nyilvánosságra hoztam még a pártállam idején, 1987-ben.

Megtérésem után mindig vállaltam a múltamat, többek között a Hit Gyülekezete teljes közössége előtt is, hiszen a gyülekezet ekkor a pártállam által üldözött, a titkosszolgálat által megfigyelt keresztény felekezet volt.

Amikor lehetőség nyílt rá, a sajtó nyilvánossága előtt is elmondtam történetemet, először 1990-ben, majd azóta számos televíziós és rádióműsorban, interjúban.

Amikor az átvilágítási törvényt meghozták, magam adtam át a rám vonatkozó dokumentumokat az illetékes bírói testületnek és minden kérdésükre nyilvánosan válaszoltam, csakúgy, mint a múlt feltárásán dolgozó történészeknek is.

Hálás vagyok mindenkinek, aki megbocsátott nekem, köszönöm azoknak, akik őszinte hívőként az Evangéliumot hirdették nekem: feleségemnek és a Hit Gyülekezete lelkészeinek, köztük Németh Sándornak, aki 1987. júniusában meg is keresztelt az Úr Jézus Krisztus nevében Budaőrsön.

Köszönöm a Hit Gyülekezete lelkészeinek az életmentő szolgálatát. Én is ennek köszönhetem, hogy ma öt gyermek apja, és négy unoka boldog nagyapja lehetek.

És köszönöm Önnek is a megtisztelő figyelmét, kívánom életére Isten áldását.

Tisztelettel:
Morvay Péter
Budapest, 2024. június 10."

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!