„Mi vagyunk az igazi zsidók” - dermesztő menetet tartottak New Yorkban a „Fekete Izraeliták”
Terjed az NBA-sztár és Kanye West által képviselt "fekete izraeliták" elmélete
„Mi vagyunk az igazi zsidók” - dermesztő menetet tartottak New Yorkban a „Fekete Izraeliták”

Forrás: Twitter/Ari Ingel

2022. 11. 21.
A „Fekete Izraeliták” tömegei vonultak utcára New Yorkban, ahol azt skandálták, „mi vagyunk az igazi zsidók” és „ideje felébredni”. A megmozdulás apropója annak a profi kosárlabdázónak a pályára való visszatérése volt, akit a Twitteren megosztott antiszemita bejegyzése miatt függesztettek fel.

A tüntetésre a város híres negyedében, Brooklynban került sor, ahol a menetelő „fekete izraeliták” a Barclay's Center felé vonultak.

A Fekete Izraeliták egy afroamerikaiakból álló, szélsőséges csoport, amely azt hangoztatja, hogy ők az izraeliták valódi leszármazottai. Az általuk propagált üzenetek gyakran tartalmaznak antiszemita, illetve rasszista (jellemzően fehérellenes) elemeket.

 

A szervezet célja a megmozdulással az volt, hogy kifejezzék támogatásukat Kyrie Irving felé, aki nemrégiben tért vissza a Brooklyn Nets kosárlabdacsapatának aktív játékosai közé. Irvinget ugyanis nyolc meccsre felfüggesztették, mert Twitteren egy antiszemita dokumentumfilmről (Hebrews to Negroes) szóló videót osztott meg.

Miután botrány lett belőle, eleinte nem is akart bocsánatot kérni a játékos.

A szóban forgó dokumentumfilmben számos olyan valótlan, antiszemita állítás hangzik el, amely összhangban áll a „Fekete Izraeliták” által népszerűsített nézetekkel. A film alapja egy olyan könyv, melynek központi tétele, hogy „sok híres, magas beosztású zsidó” ember már „beismerte", hogy valójában „a Sátánt, avagy Lucifert imádja”. A mű célja, hogy „leleplezze Izrael fiainak valódi identitását”.

(CNN / Rollingstone / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!