Mark Ruffalónak nem tetszik az ENSZ elé terjesztett antiszemitizmus-definíció
Állítólag a meghatározással Izraelt próbálják védeni, a szólásszabadságot pedig korlátozni
Mark Ruffalónak nem tetszik az ENSZ elé terjesztett antiszemitizmus-definíció

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 11. 08.
Mark Ruffalo hollywoodi filmcsillag pénteken Twitteren kiállt azon kezdeményezés mellett, melyben 128 tudós arra kérte az Egyesült Nemzetek Szervezetét, hogy ne fogadja el a Nemzetközi Holokauszt Emlékszervezet (IHRA) antiszemitizmusra vonatkozó definícióját.

A Marvel-univerzum sztárja által kifogásolt meghatározás szerint ugyanis:

„Az antiszemitizmus a zsidókkal kapcsolatos olyan felfogás, mely a zsidók iránti gyűlöletként határozható meg. Az antiszemitizmus retorikai és fizikai megnyilvánulásai zsidó vagy nem zsidó egyének és/vagy (ezen személyek) tulajdona, továbbá zsidó közösségi, illetve vallási intézmények ellen irányulnak.”

Ruffalo tweetjében egy cikket osztott meg, amiből azt emelte ki, hogy „Alon Confino, a Holokauszt Tanulmányok Pen Tishkach tanszékének, valamint az UMass Amherst történelem- és zsidó tanulmányok professzora figyelmeztetett, hogy ha az ENSZ elfogadja az IHRA definícióját, azzal ’az emberi jogokat, de magát az ENSZ-t érő károk is egyre nagyobbak lesznek’.”

A hivatkozott cikk szerint összesen 128 tudós kéri nyilatkozatban az Egyesült Nemzetek Szervezetét arra, hogy ne fogadja el a Nemzetközi Holokauszt Emlékszervezet antiszemitizmus-definícióját. Ebben hangsúlyozzák, hogy a vitatott meghatározás

„a szólásszabadság korlátozásának, valamint annak eszközéül szolgál, hogy megvédjék az izraeli kormányt a(z általa elkövetett) cselekményekért való elszámoltatástól”.

(JPost/Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!