Kijött az ENSZ-jelentés: Ötezer fotó és videó bizonyítja, rengeteg nőt megerőszakolt, megkínzott a Hamasz
A túszokkal szemben is kegyetlenkedtek
Kijött az ENSZ-jelentés: Ötezer fotó és videó bizonyítja, rengeteg nőt megerőszakolt, megkínzott a Hamasz

Forrás: Shuttertstock/Yehuda Bergstein

2024. 03. 05.
Kilenc szakértő segítségével folytatott tényfeltárást az ENSZ vizsgálóbizottsága, amely most arra jutott, hogy a Hamasz terrorszervezet nemi erőszakot és csoportos nemi erőszakot követett el az október 7-ei izraeli támadás során és a foglyul ejtett túszokkal szemben is. 

Az ENSZ tájékoztatása szerint az izraeli látogatásuk alkalmával összesen 33 találkozón vettek részt, 5000 fotót és 50 videót elemeztek, amelyek meggyőzték őket, hogy a Hamasz fegyveresei "szexuális erőszakot, nemi erőszakot, szexuális kínzást, kegyetlen, embertelen és megalázó bánásmódot alkalmaztak a túszokkal szemben." 

A jelentés szerint legalább három helyszínen történtek bizonyítottan ilyen jellegű bűncselekmények: a Nova zenei fesztivál helyszínén, a Re1im kibucban és a 232-es úton. Az ENSZ szerint a most túszként fogvatartott izraeliek is "jó okkal feltételezhetően" továbbra is szexuális erőszaknak vannak kitéve. 

Izrael már régóta hangoztatja, hogy ezek a brutális bűncselekmények megtörténtek, ezzel kapcsolatosan bizonyítékok sorát tárták az illetékes hatóságok elé. 

(BBC)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!