Jézushoz kiált és a Bibliát idézi Eminem az egyik új számában
"Ő az én pásztorom, Jézussal vagyok felfegyverkezve" - hallható a dalban
Jézushoz kiált és a Bibliát idézi Eminem az egyik új számában

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 08. 31.
Jézust vallja megváltójának egyik új dalában Eminem, aki többek nemtetszését váltotta ki a közösségi médiában, amiért hitéről (is) mer rappelni. A „Use This Gospel” című dalban a világhírű rapper Jézushoz szól, a Szentírásból idéz, és a démonoknak is odaszól.

A Kanye Westtel közösen készített szám D.J. Khaled új albumán (God Did) debütált. A dal egy korábbi számnak az átdolgozása, mely eredetileg Kanye West 2019-es „Jesus Is King” albumának listáján szerepelt.

Ebben az új számban pedig Eminem Istennel való kapcsolatáról rappel.

„Kitartok, de nem tudom, bírom-e sokáig; ez az a nap, amikor minden bizalmamat és hitemet beléd helyezem, Atyám." (I'm holding on but I don't know if I can take it much longer; today's the day that I put all of my trust and faith in you, Father.)

"Úgyhogy kiáltok, hogy az én megváltóm mentsen ki a reménytelenség mélységeiből; és jobban teszik a démonok, ha lelépnek; mert Ő az én pásztorom; Jézussal vagyok felfegyverkezve, a fegyverem az imádság."

– szerepel a dalszövegben. (So my saviour, I call on; to rescue me from these depths of despair; so these demons better step like a stair; because He is my shepherd; I'm armed with Jesus, my weapon is prayer.)


Sokan meglepődtek, amikor meghallották, hogy Eminem a keresztény hitről rappel az új dalban, és ezt szóvá is tették a közösségi médiában a kommentelők.

Az egyik hip-hop előadó, Derek Minor viszont azt írta Twitteren, hogy

„Kanye és Eminem keresztény rapszámokat készít egy DJ Khaled albumra. Ilyet se láttam még (…). Áldás látni ezt a pozitivitást. Különösen ezekben az időkben."

Korábban egyébként Eminemhez hasonlóan több más híres amerikai zenész énekelt vagy beszélt Jézusba vetett hitéről. Közéjük tartozik a már említett Kanye West, valamint Justin Bieber is, akiknek esetében szintén felvetődött a kérdés, miért „reklámozzák” vallási meggyőződésüket.

(PremierChristian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!