Ilyet még nem látott: Bidenék egyszerűségével nem tudnak betelni az emberek
Nagyon erős kontentek – csak haladóknak!
Ilyet még nem látott: Bidenék egyszerűségével nem tudnak betelni az emberek

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/Hetek-grafika

2021. 02. 16.
„Nézni is fárasztó” – írta múlt héten a hvg.hu Kamala Harris „alelnöki futásáról”, amelyet – mint megírtuk – csodák és égi jelenségek kísértek. Kicsit módosítanék: olvasni is fárasztó – mármint az ilyen és ehhez hasonló „híreket”. Amikor ugyanis az ember azt hiszi, hogy ennél nincs lejjebb, akkor kiderül, hogy mégis.

Ez egy véleménycikk.

A hvg.hu most Joe és Jill Biden Valentin-napi performanszáról írt, amerikai minta nyomán. Mégpedig olyan szuperlatívuszokban, hogy arra a kommunista filmhíradók készítői is elégedetten csettintenének (a párhuzam másnak is eszébe jutott, olvasónk küldte az alábbi videót).

A First Lady szívecskékre írt üzenetekkel igyekezett feldobni a járvány miatt „maguk alatt lévő” embereket, és férjével közösen „lazán” elbeszélgettek az oda sereglett újságírókkal, a jelenetből pedig „óriási internetes siker lett”, aminek két oka van a szerző szerint:

nagyon sok embert lenyűgözött, hogy mennyire nem volt benne semmi rendkívüli (!!!)

az egyszerűséggel és a kedvességgel nem tudtak betelni az emberek.

Úgy tűnik, ez az ellenállhatatlan egyszerűség és kedvesség ország- és szerkesztőségi határokon is átível. A 444 – szintén amerikai sajtómunkásoktól ihletve – arról ír, hogy Kádár János Joe Biden reggel a First Ladyvel kávézik, este meg amerikai polgárok leveleit olvasgatja.

A legerősebb mondatok:

  • Biden kedvenc barna bőr aktatáskájával megy dolgozni

  • ha ég a tűz a kandallóban, van, hogy ő maga tesz rá egy hasáb fát, hogy ki ne aludjon

  • volt, hogy a templomból hazamenet betért egy pékségbe bagelért

  • az sem hozza különösebben lázba, hogy az Air Force One-on utazik, legutóbb, amikor hazament Delaware-be, a 25 perces úton újságot olvasott.

Gondolom a kedvenc étele káposztás cvekedli…

Már az is furcsa, hogy nagynevű tengerentúli médiumok miért tolják ezt a giccsbe hajló cukiságot, az viszont teljesen érthetetlen, hogy mire jó ez egy magyar hírportálnak. Nyilván szíve joga minden újságírónak az egyik amerikai elnököt különbnek tartani a másiknál, de ha előre megtervezett álesemények alapján vonunk mérleget, akkor maximum az elnöki pr-stábokat lehet összehasonlítani.

Az újságíróknak érdemesebb inkább a valóságot elemezniük – és lejjebb csavarni a rózsaszínszívecske-generátort.  

Na megyek, rakok a tűzre. Saját kezűleg.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!