Elrajtolt a Pride-hét: a momentumos polgármester jegyescsomagot oszt a homoszexuális pároknak is
Eddig nem járt nekik az 50 ezer forint, Terézvárosban most változtat ezen Soproni Tamás
Elrajtolt a Pride-hét: a momentumos polgármester jegyescsomagot oszt a homoszexuális pároknak is

A Momentum vezetői a tavalyi Pride felvonuláson. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2020. 08. 14.
Habár a nagy Pride-felvonulás elmarad, az egész országban programok sorával igyekeznek érzékenyíteni a szervezők a magyar társadalmat genderkérdésben. Politikai szinten eddig egy-egy ellenzéki városházán jelent meg az LMBT szivárványos zászlaja, most Soproni Tamás momentumos polgármester szabálymódosítást hajtott végre, hogy ezentúl a homoszexuális párok is kaphassák a kerület 50 ezer forint értékű jegyescsomagjait.

Soproni a Facebookra feltöltött videójában jelentette be a döntést. Terézváros is egyike azoknak az ellenzéki vezetésű kerületeknek, ahol a kerületi önkormányzat homlokzatára kikerült a szivárványos zászló – ám szerinte ez csupán szimbolikus gesztus.

Arról tájékoztatott, hogy elérhetővé teszi az 50 ezer forint értékű jegyescsomagot az azonos nemű pároknak is a házasodni vágyók mellett a kerületben. Soproni hozzátette, szerinte „botrány”, hogy még vannak olyan politikusok és újságírók, akik „homofób üzenetekkel akarják a népszerűségüket növelni”, illetve, hogy még a „21. századra sem sikerült elérni a teljes jogegyenlőséget”.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!