Elhunyt a legendás keresztény zenész, Carman
Elhunyt a legendás keresztény zenész, Carman

Forrás: Facebook/Carman

2021. 02. 17.
65 éves korában Las Vegasban elhunyt Carman Licciardello, aki modern keresztény zenei műfaj egyik megújítója volt. Az olasz származású zenész-énekes – aki Carman néven lett híres – több dala és zenei videója kapott Grammy-jelölést, és 2018 óta tagja volt a gospelzenei hírességek csarnokának (Gospel Music Hall of Fame) is.

Carman húsz éves korában a neves gospel zenész, Andraé Crouch egyik koncertje után fogadta el Jézust megváltójának. Első zenei albuma 1980-ban jelent meg „Isten nem fejezte be a munkát bennem” (God Has Not Finished With Me). A nyolcvanas években sorra jelentek meg nagy sikerű lemezei, amelyekhez a gospel műfajban talán elsőként Carman látványos zenei videókat is készített.

Szókimondó evangéliumi üzeneteivel és számos műfajt felölelő zenei dallamvilágával gyorsan népszerű lett. Ő volt az első keresztény előadó, akinek a nagy stadionokban tartott koncertjeire tízezrek váltottak jegyet, sőt volt olyan fellépése, amelyen közel százezren vettek részt.

Ahogy ő maga is egy koncert hatására döntött Jézus mellett, saját fellépésein is rendszeresen hirdette az evangéliumot, köztük sok olyan fiatal, akiket eredetileg csak a dallamos zene és látványos koncert vonzott.

Leghíresebb dalai, a The Champion (A bajnok), Radically Saved (Radikálisan megtérve) és Revival in the Land (Ébredés az országban) generációkon átnyúlva a mai napig népszerűek. Előadói karrierje során összesen több mint 10 millió albumot adott el.

Magánéletéről keveset árult el, csak annyit tudni, hogy már 61 éves volt, amikor megnősült, egy hatgyermekes egyedül élő nőt vett el. Az utóbbi évtizedben több betegséggel is küzdött, ennek ellenére folytatta a koncertezést. Idén is egy 60 várost érintő koncertkörútra készült. Halálát egy sérvműtét után fellépő komplikáció okozta.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!