Botrány a PSG-nél: A szenegáli játékos nem akart pályára lépni szívárványszínű számokkal
Idrissa Gueye nem kért az LMBTQ propagandából
Botrány a PSG-nél: A szenegáli játékos nem akart pályára lépni szívárványszínű számokkal

Forrás: Youtube/ Ligue 1

2022. 05. 17.
A PSG simán nyert 4–0-ra a Montpellier ellen, Messi duplázott, Mbappe brillírozott, mégse erről marad emlékezetes a párizsiak utolsó hazai bajnokija a szezonban. A szenegáli Idrissa Gueye személyes okokra hivatkozva kimaradt a hazai győzelemből, mint utóbb kiderült, nem volt hajlandó az LMBTQ jegyében szivárványosra változtatott mezszámú szerelésben pályára lépni - derítette ki be a RMC Sport.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A Paris Saint-Germain középpályása, Gueye, aki hithű muszlim, nemcsak a keretben nem volt ott, még a lelátóra se látogatott ki. Menedzsere, Mauricio Pochettino szerint „személyes okok, és nem sérülés miatt maradt távol”.

Nos, ahogy a francia RMC Sport beszámolt róla, Gueye kihagyásának az az oka, hogy

nem akart szivárványszínű mezszámban pályára lépni.

A francia bajnokság 37. fordulójának minden mérkőzésén LMBTQ-színekben pompázó mezszámokban és szivárványos csapatkapitányi karszalagban léptek pályára, ezzel fejezve ki szolidaritásukat a homofóbia, bifóbia és transzfóbia elleni közelgő nemzetközi nap alkalmából, amit május 17-én tartanak.

A hírre válaszul a francia homoszexuális sportolok mellett kiálló szervezet, a Rogue Direct felszólította a ligát és a PSG-t, hogy lépjenek fel Gueyejel szemben. A francia LGBT+ Sportszövetség pedig a szenegáli játékos szankcionálását is kezdeményezte.

Az RMC Sport azt is hozzá tette az értesüléshez, hogy a tavalyi szezon hasonló fordulóját is kihagyta Gueye, akkor a PSG szerint gyomor-bélhurut miatt nem vállalta a játékot. 

Gueye szülővárosában, Szenegálban a homoszexualitás öt év börtönbüntetést vonhat maga után, és a melegházasság nem törvényes. Februárban, több ezer fős ultrakonzervatív muzulmán csoportok szervezett tüntetést Szenegál fővárosában, Dakarban, ahol szigorúbb büntetéseket követeltek az LMBTQ közösségekkel szemben.

(hetek/dailymail)

forrás: Hetek

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!