„Az apukámat meglőtték, miközben ment kiszabadítani anyukámat és a kisöcsémet”
„Az apukámat meglőtték, miközben ment kiszabadítani anyukámat és a kisöcsémet”

Forrás: Facebook/Kulifai Máté

2023. 11. 16.
Ez az izraeli tinilány a felcsúti stadion lelátóján mesélte el, hogyan támadták meg a családját pont abban a kibucban, ahol pár napja én is jártam.

Nagy szerencséjére ő nem volt aznap otthon, de kisöccse és édesanyja igen, velük telefonon tartotta a kapcsolatot. Élőben üzenték meg neki rettegve, hogy éppen a tetőn mászkálnak a fegyveresek, pont a szobája felett. 

Édesapja katona, azonnal útnak indult, mikor meghallotta, mi történt - hogy kimentse a családját. A terroristákkal való tűzharc közben lőtték meg, még mindig kórházban van, de már jobban.

Ez a lány egyike azoknak a gyerekeknek, akiket a támadások miatt kitelepítettek Gáza mellől, ideiglenes szálláson helyezték el. 

Nagyon hálás a szervezőknek és Magyarországnak is, hogy egy ilyen kemény, és viszontagságos hónap után végre kiszabadulhattak Izraelből, s kikapcsolódhatnak egy futballmérkőzés erejéig. 

Azt reméli, hamarosan mellette lesznek azok a közvetlen barátai is, akiket a terroristák ezekben a pillanatokban is Gázában tartanak fogva.
Egy kis béke és nyugalom Magyarországon. Van, akinek már ez is a világot jelenti.

Sok erőt!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!