Átverés: felhívták Putyin szóvivőjének a fiát, hogy be kell vonulnia katonának - videó
Az orosz mozgósítás margójára
Átverés: felhívták Putyin szóvivőjének a fiát, hogy be kell vonulnia katonának - videó

Youtube/UkraineNews

/ ONLINE
2022. 09. 22.
Egy orosz ellenzéki online csatorna műsorvezetője élő adásban hívta fel a Kreml veterán szóvivőjének, Dmitrij Peszkov fiát, Nikolajt, hogy magát toborzótisztnek kiadva megkérdezze, megkapta-e behívóját a seregbe. A beszélgetés folytatása pedig magáért beszél.

Dmitrij Nyizsovcev műsorvezető rögtön ezután megkérdezte, meg tud-e jelenni a férfi a reggel 10-kor kezdődő, kötelező vizsgálaton. A szóvivő fia azonban közölte, hogy szó sem lehet róla.

A beszélgetés részletei itt érhetők el:

Majd utána arra terelte a szót, hogy ha a hívó fél tudja, hogy ő Peszkov fia, akkor tudhatná, hogy milyen elhibázott dolog lenne az ő ottani (a seregben való) jelenléte, és hogy ő ezt a kérdést egy másik szinten fogja megoldani – írja a 444.

Ezután azzal folytatta Nikolaj, hogy meg kell értenie a „toborzótisztnek”, milyen jogai is vannak neki, és elmondta, hogy valójában egyiküknek sem áll érdekében, hogy besorozzák. A férfi arra is utalt, hogy nem jelent neki problémát, ha meg kell védenie az országot, de előbb meg kell tudnia, hogy politikai szempontból egyáltalán kivitelezhető-e, hogy így cselekedjen.

A beszélgetés végén arra a kérdésre, hogy legalább akkor önkéntesnek hajlandó-e jelentkezni, az ifjabb Peszkov egyszerűen azt mondta, hogy nem. Utána azonban azt mondta, hogy kész elmenni katonának – de csak ha az orosz elnök mondja ezt neki.

(444/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!