A napilapoktól megszabadul a Posta, rákérdeztünk, mi lesz a hetilapok sorsa
Július 1-től politikai szóróanyagokat sem szállít majd a vállalat
A napilapoktól megszabadul a Posta, rákérdeztünk, mi lesz a hetilapok sorsa

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2021. 03. 19.
Gazdasági okokra hivatkozva a Magyar Posta bejelentette, hogy két tevékenységét is leállítja a nyáron: nem visznek házhoz többé napilapokat és szóróanyagokat sem. A hetek.hu most rákérdezett arra is, hogy mi lesz a hetilapok sorsa. 

A Magyar Posta a Heteknek adott válaszában azzal magyarázta a fenti döntéseket, hogy az elmúlt években jelentősen megváltoztak a hírlapolvasási és előfizetési szokások, és a lapkiadás és vásárlás folyamatosan és drasztikusan csökkenő trendjét a cég is egyértelműen megtapasztalta.

"2016-tól mostanáig több mint 60 százalékkal csökkent a Posta által kezelt napilapok előfizetőinek száma"

- közölte a Posta kommunikációs osztálya. 

Hangsúlyozzák, mivel a Posta üzleti tevékenységként végzi ezt a terjesztést, ezért a döntésüket egyértelműen gazdasági szempontok alapják hozták meg. A napilapok esetében ráadásul elvárt a kora reggeli kézbesítés, ezért egy idő után már nem volt rentábilis, hogy számos településen ennek a szolgáltatásnak a fenntartása külön kézbesítési rendszert igényelt. 

"A fentiek értelmében a hetilapok, magazinok, színeslapok feldolgozását, terjesztését és kézbesítését a Magyar Posta a jövőben is fenntartja, érdemi változást e tekintetben nem tervez"

- összegezte válaszát a kommunikációs osztály.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!