6 tipp, ha már most belevágnánk az ünnepi sütik sütögetésébe (x)
6 tipp, ha már most belevágnánk az ünnepi sütik sütögetésébe (x)

Fotó: freepik.com

2025. 09. 24.
Bár még csak az ősz elején járunk, a hűvösebb esték már emlékeztetnek arra, hogy hamarosan elérkezik az ünnepi időszak. A sütemények ilyenkor elengedhetetlen kellékei a családi összejöveteleknek, a baráti vendégségeknek és az otthon meghitt hangulatának. Éppen ezért már október elején érdemes kipróbálni új recepteket, hogy decemberre kellő magabiztossággal, tökéletesre fejlesztve készüljenek el a régi kedvencek mellett az új finomságaink is. Hoztunk néhány tippet, ami segíthet a felkészülésben.

Ez egy PR cikk

1. Próbáljunk ki új ízeket!

Az ünnepekhez hagyományosan hozzátartozik a mézeskalács és a bejgli, de bátran kísérletezhetünk új fűszerekkel és alapanyagokkal. Egy kis kardamom, narancshéj vagy akár némi levendula is különleges hangulatot adhat a klasszikus süteményeknek.

https://www.balogcimke.hu/csomagoloanyagok-392/bopp-celofan-tasakok-419

 

2. Teszteljük a recepteket már előre!

Ha egy új süteményt szeretnénk az ünnepi asztalra varázsolni, ne hagyjuk a főpróbát a karácsony előtti napokra. Most van a legjobb idő arra, hogy finomítsuk a receptet, kitaláljuk a tökéletes sütési időt és begyakoroljuk a díszítést.

3. Tároljunk okosan!

Az előre megsütött kekszeket és aprósütiket érdemes jól záródó dobozban vagy sütőipari papírzacskó használatával tárolni, így hosszabb ideig frissek maradnak. Ez nemcsak praktikus, hanem fenntarthatóbb megoldás is, mint a műanyag csomagolás.

4. Gondoljunk az ajándékokra is!

Az ünnepi időszakban egy házi készítésű sütemény mindig kedves meglepetés. Ha celofán tasak segítségével csomagoljuk be a kekszeket vagy a bonbonokat, egyszerre lesznek szépek és biztonságosan szállíthatók. Egy szalaggal vagy egy kis kézzel írt üzenettel pedig még személyesebbé tehetjük az ajándékot.

5. Fagyasszunk bátran!

Sok sütemény alapja – például a linzertészta – jól fagyasztható. Ha most előkészítjük, decemberben rengeteg időt spórolhatunk, hiszen csak ki kell venni, felengedni és formázni. Sokan félnek ettől a megoldástól, pedig elképesztően praktikus, ha van mihez nyúlnunk az ünnepi forgatag közepén.

6. Készítsünk listát!

Az ünnepek előtti rohanásban könnyű megfeledkezni egy-egy hozzávalóról. Ha már most összeírjuk a bevált receptek alapanyagait, elkerülhetjük a karácsony előtti bevásárlási káoszt, és nyugodtabban készülhetünk a sütésre.

Az sem mellékes, hogy az ünnepi sütik készítése nemcsak karácsony előtt hozhat örömet. Ha időben elkezdjük a teszteléseket, decemberre nem marad más hátra, mint élvezni a finom falatokat és a közös sütögetés örömét. A csomagoló anyagok beszerzéséhez pedig remek megoldás lehet a Balog Cimke oldalát megnézni, ahol tucatnyi megoldás található.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!