2040-re már a Holdon akarja látni új fejlesztésű holdjáróját a Toyota
A tervek szerint a járművet a 2020-as évek végén mutathatják be, mely a Lunar Cruiser nevet kapta
2040-re már a Holdon akarja látni új fejlesztésű holdjáróját a Toyota

Youtube/RECAnything

2022. 01. 28.
A Toyota a japán űrkutatási ügynökséggel együttműködve egy holdkutató jármű létrehozásán dolgozik azzal a céllal, hogy 2040-re már a Holdon vagy akár a Marson élő embereket segítse a mindennapjaik során. A tervek szerint a járművet a 2020-as évek végén mutathatják be, mely a Lunar Cruiser nevet kapta.

A lakóautóra emlékeztető holdjárót úgy alakítják ki, hogy képes legyen 14 napon keresztül két fős személyzetet szállítani. Takao Sato, a Toyota Lunar Cruiser projektjének vezetője elmondta, hogy

„Úgy tekintünk az űrre, mint a százévente egyszer előforduló átalakulások helyszínére.”

„Ha az űrbe megyünk, olyan távközlési és egyéb technológiákat fejleszthetünk ki, amelyek az emberiség számára igen értékesek” – tette hozzá.

A Gitai Japan, a Toyotával szerződött vállalkozás a munkálatok során egy robotkart fejlesztett ki a Lunar Cruiserhez, melyet olyan feladatkörök elvégzésére terveztek, mint az ellenőrzés és a karbantartás. A speciális rögzítés lehetővé teszi a kar végének cseréjét, tehát a legkülönfélébb szerszámok szerepét képes lesz betölteni. Lehet majd vele vájni, emelni, sőt, akár seperni is.

A japánok a Hold iránti rajongása pedig egyre csak nő.

Az ispace nevű japán magánvállalkozás ugyancsak holdjárókon dolgozik, és terveik szerint még ebben az évben le fognak szállni a Holdra, hogy folytassák az úttörő tudományos munkát a Holdon.

Yusaku Maezawa üzletember – aki a közelmúltban videókat tett közzé, ahogy a Nemzetközi Űrállomáson lebegett – egy Hold körüli utazásra foglalt helyet a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk űrhajóján.

A Toyota mérnöke, Shinichiro Noda elmondta, hogy nagyon izgatott a holdprojekt miatt, amely az autógyártó cég hosszú távú küldetésének a kiterjesztése, méghozzá az ügyfelek kiszolgálása érdekében.

„Küldetésünk, hogy autóinkat a Holdra küldjük”

– tette hozzá.

(Dailymail/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!