2030-ra már a testünkben lesz az okostelefonunk a Nokia vezérigazgatója szerint
A hagyományos okostelefonok ugyanis feleslegessé válnak
2030-ra már a testünkben lesz az okostelefonunk a Nokia vezérigazgatója szerint

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 08. 01.
Pekka Lundmark, a Nokia vezérigazgatója azt mondta a Világgazdasági Fórumon, hogy az újabb és újabb technológiák megjelenésével az okostelefonok 2030-ra elveszíthetik eddig megszokott szerepüket, és a jövőben már a testünkben kapnak helyet.

Elgondolásáról korábban is beszélt már a vállalat vezetője, de most részletesebben is beszélt arról, hogyan látja a jövőt.

Mint arra a Világgazdasági Fórumon kitért, a 6G várhatóan 2030 végére érkezik meg, ami az okostelefonokat – legalábbis ahogyan eddig ismertük őket – elavulttá teheti.

Szerinte ugyanis

„Akkor már nem a ma ismert okostelefon lesz a legelterjedtebb interfész. Ezen dolgok közül több ugyanis már közvetlenül a testünkbe lesz beépítve.”

A vezérigazgató hozzátette, hogy úgy látja, az emberek az olyan eszközöket részesítik előnyben, mint amilyen az okosszemüveg vagy egyéb, a fejen hordható technikai kütyük.

De az új kommunikációs technológia által további ajtók nyílnak majd nemcsak az okosszemüvegek, de a mikrochipek előtt is, amiket akár a karjukba is ültethetnek az emberek, hogy a lehető legegyszerűbben használják őket mindennapjaik során. Legyen szó akár telefonálásról, akár fizetésről.

Lundmark szerint az egyre futurisztikusabb készülékek és a kapcsolódó szolgáltatások hatalmas potenciált rejtenek magukban az ügyfelek számára, így a mobiltelefonok valóban feleslegessé válnak majd.

(MoneyControl/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!