12. alkalommal is elutasították John Lennon gyilkosának szabadlábra helyezési kérelmét
Legközelebb 2024-ben hallgatja meg a férfit a bizottság
12. alkalommal is elutasították John Lennon gyilkosának szabadlábra helyezési kérelmét

Youtube/CBS New York/Real Stories

2022. 09. 13.
12. alkalommal is elutasították annak a férfinak a feltételes szabadlábra helyezés iránti kérelmét, aki 1980-ban meggyilkolta John Lennont manhattani lakóháza előtt, közölték a New York-i büntetésvégrehajtás tisztségviselői.

Mark David Chapman több mint négy évtizeddel ezelőtt, 1980. december 8. éjjelén lőtte le Lennont, amikor feleségével, Yoko Onoval tartottak hazafelé.

Lennon azon a napon még autogramot is adott Chapmannek az akkoriban kiadott „Double Fantasy” című albumának egy példányára.

A most 67 éves Chapman augusztus végén jelent meg a feltételes szabadlábra helyezések ügyében eljáró bizottság előtt, amely azóta meg is hozta elutasító határozatát.

A hatóságok egyelőre nem tették közzé Chapman legutóbbi bizottsági meghallgatásának leiratát, de a korábbi feltételes szabadlábra helyezési tárgyalásokon többször megbánást fejezte ki. 2020-as meghallgatásán például „aljasnak” nevezte tettét, és azt mondta, „semmiféle panasza sem lenne” akkor, ha úgy döntenének, hogy élete végéig börtönben kell maradnia.

„Meggyilkoltam… mert nagyon-nagyon-nagyon híres volt, és ez volt az egyetlen ok; és nagyon-nagyon-nagyon-nagyon a magam dicsőségét kerestem. Nagyon önző dolog volt”

– mondta akkor Chapman.

A férfi 20 évtől életfogytig tartó börtönbüntetését tölti a New York Citytől északra fekvő Green Haven Büntetés-végrehajtási Intézetben. Legközelebb 2024 februárjában - 13. alkalommal - kell majd megjelennie a bizottság előtt.

(NYPost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!