Hetek Univerzum
„Keveset enni, sokat mozogni, nem nézni tükörbe” – beszélgetés a ma százkét éves Keleti Ágnes olimpikonnal
Az ötszörös olimpiai bajnok elképesztő életútja

Fotó: Róth Tamás

„Keveset enni, sokat mozogni, nem nézni tükörbe” – beszélgetés a ma százkét éves Keleti Ágnes olimpikonnal
Az ötszörös olimpiai bajnok elképesztő életútja
2021. 01. 20.
„Én már csak előre nézek, nem hátra” – közölte kérdésünkre Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, aki január 9-én töltötte be 102. életévét. Ez alkalomból szinte nincs olyan ország, ahol ne emlékeztek volna meg a világ legidősebb, élő olimpiai bajnokáról. (2021.01.22.)

A korábbi lapszámunkban megjelent interjút most teljes terjedelmében elérhetővé tettük.

„Nem vagyok néni… nem akarok öreg lenni. Én még mindig csak Ági vagyok” – mondta a századik születésnapja előtt Keleti Ágnes, akinek egyébiránt semmilyen szervi baja nincs, rendszeresen kijár levegőzni, hajlékony, nem koptak el az ízületei és töretlen a humorérzéke. „Nem gondolok a múltra, én már csak előre nézek” – válaszolta minap, mikor egy villáminterjú erejéig sikerült őt elérnünk és megkérdeztük tőle: visszatekintve hogy látja, kiadott magából mindent, vagy van bármilyen hiányérzete az életével kapcsolatban?

„Elfogadok mindent, ahogyan volt, és élvezem, hogy még itt vagyok. Szeretek élni, és tudok is jól élni, tudom élvezni az életet”

– nevetett az élő sportlegenda, elismerve, hogy azért is remek a hangulata, mert jó az egészsége. Keleti Ágnes sokat emlegetett életfilozófiája, miszerint „keveset kell enni, sokat mozogni és nem nézni tükörbe” (otthonában állítólag nincs is szemmagasságban elérhető tükre) sikeres recept lehet ahhoz, hogy az ember ne érzékelje a korát. Legalábbis Ágnes semmi különbséget nem tapasztalt a 60. és a 100. születésnapja között.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!