Hetek Univerzum
Az asztal tetején fogok táncolni!
Beszélgetés Hozleiter Fannyval, alias Mosolykával, aki izomsorvadása ellenére tíz körömmel ragaszkodik a boldog, teljes élethez

Forrás: Facebook/Mosolyka

Az asztal tetején fogok táncolni!
Beszélgetés Hozleiter Fannyval, alias Mosolykával, aki izomsorvadása ellenére tíz körömmel ragaszkodik a boldog, teljes élethez
„Mivel töltenék ki egy napot, ha nem lennék kerekesszékben? Sosem feküdnék le, nehogy véget érjen az a csodanap! Fogócskáznék, dögös magas sarkúkban sétálgatnék, fára másznék, és rengeteget táncolnék. Az összes számomra fontos ember nyakába beleugranék.” A fenti sorok Hozleiter Fanny, vagy ahogyan többen ismerik, Mosolyka közösségi oldalán olvashatók. Az izomsorvadással küzdő huszonöt éves lány eddig hét évvel többet élt, mint amennyit egy orvosi tanulmány alapján élhetett volna. Karácsony előtt jelent meg a Te döntesz című könyve, ami országos sikert hozott. (2014. 01. 31.)

A névjegykártyádon az áll, hogy író és boldogságkutató vagy. Mit csinál egy boldogságkutató? Hogyan és hol kutatja a boldogságot?

– Bárhol. Az utcán, étteremben, orvosi rendelőben. Akárhová megyek, viszem magammal, ami mosolyt csalt az arcomra, vagy örömmel tölt el, vagy úgy érzem, hogy megsimogatta a lelkemet, és akkor ezeket vagy tovább­adom másnak valamilyen formában, vagy írok róla. A boldogságkutató egy szakma, és én ugyan nem végeztem ilyen iskolát, de amikor hallottam róla, teljesen a magaménak éreztem. 

A magyarok arról nevezetesek, hogy ugyanolyan szinten élik meg a maguk szenvedését, mint hozzánk képest mérhetetlenül szegény vagy elnyomott országok népei a saját, sokkal súlyosabb szenvedéseiket. Ezek alapján már nem is annyira meglepő, hogy egy mozgáskorlátozott lány próbál lelket önteni egészséges emberekbe.

– Ha azt kérdeznéd, mi a hobbim, akkor azt mondanám, hogy az élet. Imádok élni. Nem is merem használni azt a szót, hogy szenvedni, mert én nem szenvedek izomsorvadásban. Nem így néz ki egy szenvedés: persze, vannak rossz napjaim meg mélypontjaim, de akkor sem úgy szenvedek, hogy vége mindennek, hanem tudom, hogy ez el fog múlni, és hamarosan megint rendbe jön minden. Sosem akarok belehalni abba, ami éppen van, én abból ki akarok jönni.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!