Hetek Univerzum
„Magyarországnak nagyszerű lehetőségei vannak” – interjú Habsburg Györggyel
"Tenni akarok Magyarországért"

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

„Magyarországnak nagyszerű lehetőségei vannak” – interjú Habsburg Györggyel
"Tenni akarok Magyarországért"
2009. 04. 18.
Változnak az idők: kereken 160 évvel azután, hogy Deb­recenben a magyar országgyűlés Kossuth Lajos javaslatára kimondta a Habsburg-ház trónfosztását, Ferenc József császár dédunokája a Magyar Demokrata Fórum felkérésére vállalta a képviselő­jelöltséget a párt európai parlamenti listáján. Habsburg György lapunknak elmondta: Magyar­ország iránti szeretetét az idén 97 éves édes­apjától, Ottótól örökölte. (2009. 04. 17.)

Bokros Lajos mögött kapott helyet az MDF választási listáján. Nem érezte úgy, hogy méltatlan önhöz ez az ajánlat?

- Abszolút semmi problémám nincs a második hellyel. Amikor Dávid Ibolya felkért arra, hogy vállaljak szerepet az Európai Parlamentben, szóba sem került az első hely. Számomra az volt fontos, hogy pártfüggetlen személyként indulhattam az MDF listáján. Amióta itt élek Magyarországon, soha nem voltam egyetlen politikai pártnak sem a tagja, és ezen nem is kívánok változtatni.

Az MDF-ben nem kis vihart kavart a jelölésük. Mit gondol, miért vállalta fel Dávid Ibolya akár a pártszakadást is?

- Szerintem nagyon bátran döntött az MDF, amikor két szakértőnek adott lehetőséget arra, hogy Magyarországot képviselhessék. Mások pártembereket tettek a listájukra. Remélem, az emberek is úgy látják, hogy nem elég csak beszélni a szakértőkről, hanem tenni kell azért, hogy amikor szükség van rá, ott is lehessenek.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!