Hetek Univerzum
Pizzakirály lehetett volna Obama kihívója
Herman Cain kalandos útja az elnökjelöltségig

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Pizzakirály lehetett volna Obama kihívója
Herman Cain kalandos útja az elnökjelöltségig
2011. 10. 28.
Az elmúlt hónapokban új szereplő bolygatta meg az eddig is fordulatos 2012-es amerikai elnökválasztási kampányt. Herman Cain sikeres üzletember májusban jelentette be hivatalosan, hogy republikánus színekben indul az elnöki posztért. 2011 októberére az ismeretlenségből a népszerűségi listák élére tört, és a fel­mé­rések szerint, ha ma lenne a választás, legyőzné Barack Obama elnököt is. (2011. 10. 28.)

2020 július 30-án koronavírus-fertőzésben korábbi republikánus elnökjelölt 74 évesen elhunyt. Cain hetekkel ezelőtt került kórházba, miután elkapta a vírust, de nem javult az állapota.

A szegény családból származó üzletember határozott és sokak számára olykor már túlzottan magabiztos vezér­egyé­niség, aki a politikán kívülről érkezett, baptista, és emellett afroamerikai.

Herman Cain hatvanhat éves, ismert amerikai üzletember, aki nagy hírnevet szerzett különböző nagyvállalatokban elért eredményeivel. Olyan óriáscégeknél dolgozott vezető beosztásban, mint a Coca-Cola, a Burger King, a Whirpool és a Reader’s Digest. Politikai területen ritkán vállalt szerepet – eddig. Cain rendkívül magabiztos és határozott stílusáról ismert, felszólalásai is frappánsak és tömörek.

Mint mondja, nem szeret időt vesztegetni a kötelező udvariaskodással, hanem a beszéd idejét arra szeretné használni, amit mondania kell. Ugyanilyennek ismerték meg az üzleti életben is.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!