hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beszélgetés a 100 éves Bakó Ferenccel
Egy századot látott megtörténni

2018. 01. 04.
Naponta 6000 lépest gyalogol, mandolinon játszik, és aktív az online közösségi oldalakon. A századik születésnapját nemrégiben ünneplő Bakó Ferenc nyugdíjba vonulásakor megfogadta: addig nem hal meg, amíg a befizetett nyugdíjjárulékát az állam vissza nem fizeti neki. Már bőven nyerésben van.

Feri bácsi, mi a legkorábbi emléke gyerekkorából?

– Olyan kétéves lehettem, éppen a kertben játszottam egy rokonunknál Kecskeméten – akkoriban ők neveltek – és valaki elkezdett kiabálni, hogy Ferike, feküdj a földre. Éktelen fegyverropogást hallottunk, egy lovaskocsi vágtatott végig az úton, a hátulján volt egy géppuska, és azzal szórták meg az utca két oldalát. A kommunisták így vonultak be a városba, meg akarták félemlíteni a lakosságot.

Miért rokonok nevelték?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!