Hetek Univerzum
Életöröm és megnyugvás: Interjú Tony Curtisszel

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Életöröm és megnyugvás: Interjú Tony Curtisszel
2009. 05. 01.
Sidney Poitier a pezsgő habitusát, Jack Lemon a profizmusát, Elvis Presley a frizuráját, Simonyi András volt washingtoni nagykövet hölgylistáját emeli ki a Hollywood arany­korában felkent, a kis hazánkban a Valaki forrón szereti és a Minden lében két kanál filmkomédiákkal befutott sztár személyiségéből. „Én vagyok büszke magyar" - kiált fel az egykori bronxi magyar zsidó srác Bernard Schwartz, fedőnevén Tony Curtis a Falk Miksa utcai galériában, mindenkit ámulatba ejtő vitalitásával. (2009. 04. 30.)

A magyar felmenőkkel is rendelkező, újdonsült Oscar-nyertes Jamie Lee Curtis díjátadón mondott beszéde kapcsán felújítottuk és teljes terjedelmében elérhetővé tettük édesapjával, Tony Curtisszel (1925-2010) készült interjúnkat.

A még mindig fess színészlegenda mindenkit levesz a lábáról, rajong az életért és a művészetekért, ellenben gyűlöli az igazságtalanságot, a diszkriminációt és az anti­sze­mi­tizmust. Felesége elmondása szerint férje legrokonszenvesebb tulajdonsága az, hogy sosem felejti el, milyen mélyről jött. Az emberszeretetével is kiemelkedő hazánkfia a mai napig emlékszik a magyar nagymamájától tanult versekre.

A magyarságára és zsidó származására büszke színész alig három éve még közel állt ahhoz, hogy befejezze földi pályáját, ám nyolcvannégy évesen, bevállalva a huszonnégy órás repülőutat, ellátogatott valódi hazájába, Magyarországra, megajándékozva közönségét a Hollywood hercege című önéletrajzi kötetével, illetve hatvan festményből álló képtárával, hogy bemutassa ezáltal is, hogy még van közlendője az emberek számára.

A tiszteletére tartott sajtó­tájékoz­tatón és a személyesen adott exkluzív interjún beszélgettünk kálváriájáról, a művészetről és az élet értelméről.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!