hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megállíthatatlanul - Tina Turner 70 éves

2009. 04. 04.
Az R’n’B és a rock királynője provokatív kisugárzásával kortól, nemtől, vallástól függetlenül máig képes a hallgatóságát megragadni telt házas, élő koncertejein. Karrierjével egyedüllónak számít a maga nemében: utat tört a meghatározó előadóknak Janis Joplintól Madonnáig. Nyolc év kihagyás után jelenleg Európában turnézik. Annak ellenére, hogy idén tölti be a hetvenet, nyugdíjról még hallani sem akar a popdíva, Tina Turner.

Decemberi New York-i koncertjén Tom Cruise-t énekeltette meg a színpadon. Februárban maga Gyurcsány Ferenc ugrott át Bécsbe a turné hetven koncertjének egyikére. Tina Turner a legnépszerűbb rockénekesnő a világon közel 200 millió példányban eladott lemezeivel. Ötven éve turnézik, és szinte minden létező díjat bezsebelt. Klasszikus védjeggyé vált erőteljes hangja és jellegzetes külseje tette őt mára szimbolikussá. A Guinness adatait is átírta szólóénekesként a legnagyobb - több száz ezres - tömeget vonzó és egyben a legtöbb bevételt produkáló koncertjeivel.

A 163 centis popdíva szárnyaló népszerűségéhez a tucatnyi Golden Globe- és Grammy-díj, 1987-ben megjelent önéletrajzi regénye, valamint a könyv alapján készült Oscar-díj-jelölt film is hozzájárult. 2005-ben George W. Bush tüntette ki a Kennedy-díjjal a Fehér Házban. A rock halhatatlanjai közé választott énekesnő többször koncertezett Budapesten is, legutóbb a kilencvenes években.

Az énekesnő jelenleg Svájcban él, a német származású Erwin Bach zeneiparossal. De van egy villája Franciaországban, és olykor Londonba is átugrik - Európában érzi jól magát. A folyamatos szellemi-testi-lelki regerenálódást és remek kondiját úszással, kirándulással, sok alvással és buddhista hite révén éri el.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!