Kereső toggle

Amikor a kaland szüli a víziót

A Bering-márkatörténet

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Amikor 2008-ban a dán kalandvágyó üzletember, René Kaerskoy közvetlenül a jéghideg Északi-sark felett kiugrott ejtőernyőjével egy helikopterből, még nem gondolta, hogy egy teljesen új érzésvilág meghódításának útján fog elindulni.

A földgolyó legészakibb pontján a biztonságos landolás pillanatában szívét a hideg, a táj rideg szépsége és a végtelen jégmező látványa hatotta át. A sarkvidéken szerzett elragadó élményeinek leírásával Dániába hazatérve üzleti partnereit is meg tudta nyerni. A szenvedélyes beszélgetések során lassan kialakultak egy új óramárka körvonalai, amely végtelenül egyszerű, tiszta és lélegzet-elállítóan szép, mint maga az Északi-sark. A Bering óra dizájnjának ötlete született meg ekkor.

 Amikor egy név a történelem felidézésére kötelez

Mintegy 280 évvel ezelőtt egy dán tengerész, Vitus Bering nagy kalandra vállalkozott: 1728-ban az Északi-tenger egy ismeretlen iránya felé fordította vitorlását. Útja során átszelte azt a tengerszorost, amely később tettének elismeréseként az ő nevét kapta, a Bering-szorost. Vitus Bering volt az első európai, aki felfedezte Alaszkát, ahol a négy időzóna találkozik, melyről a márka a nevét kapta: a Bering Time. Új ösvényeket kitaposni, ismeretlen területre merészkedni: ez az a kapocs, amely a dán Vitus Beringet és a szintén dán René Kaerskoy Bering óráját összeköti. Így válik valósággá egy vízió. És így épül fel a Bering óramárka sikere is: a különösen kemény anyagok és az extralapos óradizájn tökéletes kombinációjából.

Amikor a sarkköri táj szépsége inspirál minden másodpercet

Az időtlen szépség és a jégmezők örökkévalósága: a Bering egyedi módon vegyíti az egyszerűségre törekvő dán dizájnt a lehető legerősebb anyagokkal. A sarkköri táj szépsége inspirálja a Bering-kollekció karakterisztikáját letisztultságával, modern vonalvezetésével és nyers eleganciájával. A magas minőségi elvárásoknak megfelelő karcálló anyagok – mint a high-tech kerámia és a zafírkristály óraüveg – biztosítják, hogy az idő múlása nem hagy nyomot az órákon. Ez az óramárka kedvelt jellemzőivel újrafogalmazza az időt. Ez a Bering Time.

Olvasson tovább: