hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem kell a Postabank az OTP-nek
Tőzsdejelentés 2003. 09. 10–16.

2003. 09. 22.
Csendes kereskedés mellett mérsékelt emelkedést mutattak a világ vezető tőzsdeindexei az elmúlt kereskedési héten. Az Amerikában napvilágot látott makrogazdasági mutatók vegyes képet rajzoltak, a munkanélküliségi és ipari termelési adat a várakozásoknál rosszabb lett, a kiskereskedelmi forgalom bővülése is elmaradt a várttól, az inflációs adat azonban kedvező lett. Európában elemzői felminősítéseknek köszönhetően erősödött a Vodafone, a British Telecom és a Philips, de jól teljesítettek az autógyártók is, a német üzleti bizalmi index pedig tizennégy hónapos csúcsra emelkedett. 

A BUX – a forgalom jelentős visszaesése mellett – fél százalékos gyengüléssel zárta a hetet. A blue chipek közül egyedül az OTP erősödött, 2,5 százalékos drágulás után 2640 forinton zárt. A bankóriás egyébként nem adott be kötelező vételi ajánlatot a Postabank részvényeire. A bank közleményében kifejtette, hogy a várható erős árverseny miatt nem látja biztosítottnak az elvárt megtérülést, valamint a tranzakció versenyhivatali jóváhagyása is kétséges, a bank így továbbra is a környező országokbeli akvizícióira kíván koncentrálni. Mérsékelt erősödést mutatott a Pannonplast, miután a Karsai Holding rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte. Megugrott a Graphisoft árfolyama is azután, hogy a cég új vezérigazgatót kapott Dominic Gallello személyében, aki korábban az egyik legnagyobb konkurens, az Autodesk ázsiai térségért felelős elnökhelyettese volt. Közel öt százalékkal erősödtek az idei második, ezúttal részvényenként 37,5 forintos osztalékfizetést október 1-jétől megkezdő Globus részvényei.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!