Kereső toggle

Tőzsdejelentés 2003. 09. 10–16.

Nem kell a Postabank az OTP-nek

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Csendes kereskedés mellett mérsékelt emelkedést mutattak a világ vezető tőzsdeindexei az elmúlt kereskedési héten. Az Amerikában napvilágot látott makrogazdasági mutatók vegyes képet rajzoltak, a munkanélküliségi és ipari termelési adat a várakozásoknál
rosszabb lett, a kiskereskedelmi forgalom bővülése is elmaradt a várttól, az inflációs adat azonban kedvező lett. Európában elemzői felminősítéseknek köszönhetően erősödött a Vodafone, a British Telecom és a Philips, de jól teljesítettek az autógyártók is, a német üzleti bizalmi index pedig tizennégy hónapos csúcsra emelkedett. 

A BUX – a forgalom jelentős visszaesése mellett – fél százalékos gyengüléssel zárta a hetet. A blue chipek közül egyedül az OTP erősödött, 2,5 százalékos drágulás után 2640 forinton zárt. A bankóriás egyébként nem adott be kötelező vételi ajánlatot a Postabank részvényeire. A bank közleményében kifejtette, hogy a várható erős árverseny miatt nem látja biztosítottnak az elvárt megtérülést, valamint a tranzakció versenyhivatali jóváhagyása is kétséges, a bank így továbbra is a környező országokbeli akvizícióira kíván koncentrálni. Mérsékelt erősödést mutatott a Pannonplast, miután a Karsai Holding rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte. Megugrott a Graphisoft árfolyama is azután, hogy a cég új vezérigazgatót kapott Dominic Gallello személyében, aki korábban az egyik legnagyobb konkurens, az Autodesk ázsiai térségért felelős elnökhelyettese volt. Közel öt százalékkal erősödtek az idei második, ezúttal részvényenként 37,5 forintos osztalékfizetést október 1-jétől megkezdő Globus részvényei.

Olvasson tovább: