Kereső toggle

Vegán hipokrízis

A húsmentes divathullám kulisszatitkai

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Ha valaki azt gondolná, hogy a húsmentes életmód kizárólag keleti vallásokhoz köthető embereket érint, nagyot téved: a milleniumi nemzedék 15 százaléka vegán vagy vegetáriánus életmódot folytat. De minek köszönhető a drasztikus trend elterjedése, és milyen hatással van a szervezetünkre?

A GlobalData adatai szerint pedig világszerte a fiatalok (21 és 38 év közöttiek) 70 százaléka igyekszik minél kevesebb húst fogyasztani a hétköznapokban, másik kutatásuk adatai pedig az Egyesült Államokban a vegánok száma 600 százalékos növekedést mutat az elmúlt három évben. A világ egyik legnagyobb adatgyűjtő cégének munkatársa, Fiona Dyer szerint „a növényi alapú étrend felé való elmozdulást azok a milleniumiak vezetik, akiknek a vásárlási döntéseinek meghozatalakor fontos az élelmiszer megbízható eredete, az állatok jóléte és a környezetvédelem kérdése”.

Hogy a vegánizmus már régen nem csak egy bizonyos réteget érint, az a tény is bizonyítja, hogy az előrejelzések szerint 2019 az az év, amikor a növényi alapú életmód mainstreammé vált/válik: az Economist ugyanis az idei évet a Vegánizmus évének kiáltotta ki, míg az Uber Eats a vegánizmust az év legnépszerűbb trendjének minősítette.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: