Kereső toggle

Védd a környezetet, nézz kevesebb sorozatot!

Szórakozási szokások és a károsanyag-kibocsátás

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Divatos manapság környezettudatos életmódról beszélni, amihez hozzátartozik, hogy kevesebb PET palackot használunk, és nem közlekedünk annyit az autónkkal. Azt viszont kevesen tudják, hogy a szórakozási szokásaink hogyan hatnak a környezetre, holott lehetséges, hogy 2025-re ezek károsabbak lesznek, mint a dízelautó.

A tévénézési és zenehallgatási szokásaink megváltozása a társadalmi hatások mellett jelentősen befolyásolja a környezetünket is. Sokan hirdetik, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat úgy, hogy többször használható szövetzacskókkal megyünk vásárolni, vagy hogy a tömegközlekedést választjuk a munkába járáshoz a gázolajjal meghajtott autónk helyett (amelyben rajtunk kívül egyébként nem ül senki más).

Arról viszont eddig nem esett szó, hogy milyen hatással vannak az üvegházhatású gázok kibocsátására a médiafogyasztási szokásaink. Egyre nagyobb teret hódítanak azok a szolgáltatók, amelyek online hozzáférést adnak a kedvenc sorozatainkhoz vagy mozifilmekhez, és havonta pár ezer forintért akárki előfizethet ezekre, akinek van az otthonában internetkapcsolat.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: