hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sztárok szinkronizálják a Superbook harmadik évadát
Mese a valóságról

2018. 07. 10.
Magyarországon is töretlen népszerűségnek örvend a Superbook animációs sorozat, ami egy kissrác (és barátai) hétköznapi szituációiból kiindulva mutatja be a Biblia igazságait. Betekintettünk a harmadik évad szinkronfelvételeinek kulisszái mögé is.

Harminchét évvel ezelőtt Japánban látott napvilágot a Superbook (azaz Könyvek Könyve) első változata, akkor még Animated Parent and Child Theatre (Animációs Szülő- és Gyermekszínház) néven, melyet a Tatsunoko Production készített el, összedolgozva a CBN-nel (Christian Broadcasting Network). Az első 26 epizódot 1981–1982-ben a TV Tokyo sugározta, s több mint 4 millió gyermek követte figyelemmel hétről hétre a főszereplő Chris, Joy, valamint a Chris apukája által készített robot, Gizmo kalandjait. Az anime példátlan sikert aratott, hatására a Biblia az ország legkelendőbb könyvévé vált.

Az első epizód bemutatása óta több mint 106 országban sugározták, 43 nyelvre fordították le, és nem kevesebb mint 500 millió ember tekintette meg a Superbookot. Az összesen 52 részből álló sorozatot 1982-től a CBN is sugározta, Ázsiától Észak-Amerikáig szinte az egész világot körbejárta. 1989-ben a gazdasági és politikai zűrzavarok közepette a Szovjetunió is közvetíteni kezdte, elképesztő eredményeket produkálva. A CBN ekkor több mint 6 millió levelet kapott a gyerekektől, amiből arra következtettek, hogy sikerült az új generációt bevezetni a Biblia világába. Ukrajnában ez annyira jól sikerült, hogy a Superbook Kids Club a mai napig az egyik legmagasabb értékelésű gyermekprogram.

A Superbookot 1992 óta ismerheti a magyar nézőközönség. Először az M2-n (1992–1993), majd a TV2-n (1997–1999), végül 2004-től 2007-ig, sőt azóta is kizárólag az ATV képernyőjén követhetjük a gyerekek kalandjait.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!