Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Párizs nem szereti
Sok a román koldus

Pierre Lellouche, a francia kormány Európa-ügyi államtitkára Bukarestben tárgyalt. A megbeszélések homlokterében három téma állt: a Romániának nyújtandó segítség az uniós intézményekben, a Fekete-tenger környéki román–francia együttműködés, illetve a Romániából származó illegális bevándorlók által okozott problémák. Nem fogjuk tolerálni – jelentette ki a politikus –, hogy a szabad lakhely megválasztásának elvével visszaélve egyesek gyerekeket csempésznek ki Romániából, akik aztán Párizs és a többi francia város utcáin koldusként tűnnek fel.

Izrael történelmében először
Vádemelés a volt kormányfő ellen

Korrupcióval vádolják Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnököt. Izrael történelmében ez az első eset, hogy egy volt kormányfőt helyeznek vád alá. Olmertet azzal vádolják, hogy illegálisan pénzt fogadott el egy amerikai bankártól, duplán számolt el hivatalos külföldi utazásokat, eltitkolta jövedelmét egy állami ellenőrzés során, valamint részrehajlást követett el. Az állítólagos bűntetteket Olmert még 2009-es miniszerelnöki kinevezése előtt követte el. Olmert fenntartja ártatlanságát, de ha elítélik, több évi börtön várhat rá.

Január közepétől   
11 jegyű lesz minden mobilszám

Január közepétől már nem 7, hanem 11 számot kell hívniuk a mobilosoknak, függetlenül attól, hogy saját hálózatuk vagy a másik két szolgáltató ügyfelét hívják-e. Mint Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szóvivője az MTI-nek elmondta: azt javasolja, hogy az ügyfelek az adatok módosításakor ne a 06-20-as, 06-30-as vagy a 06-70-es számot üssék be a tárolt 7 számjegy elé, hanem a +3620-ast, a +3630-ast vagy a +3670-est, mert így külföldről is hívhatók a számok. A kormányrendelet szeptember 15-étől hatályos, a szolgáltatóknak pedig december 15-éig kell írásban értesíteniük az ügyfeleket a január 15-én bekövetkező változásokról.