Kereső toggle

Dorian vs. Donald

Katasztrófák hatása a politikai és társadalmi morálra

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Miután az eddig feljegyzett második legerősebb atlanti vihar végigsöpört a Bahamákon, s most Amerika délkeleti partjait nyaldossa, rengeteg kritika éri az elnököt. Milyen ára lehet annak, ha a kormányzat nem megfelelően kezel egy szükségállapotot?

 

Nincs hírértéke annak, hogy Trump elnök kritikák kereszttüzébe kerül; ám egy természeti katasztrófa esetén nyújtott teljesítménye meghatározhatja a 2020-as választást. Még alapvetően liberális beállítottságú hírességek is kifakadtak viszont azon, hogy a közösségi médiában sokan azért rimánkodtak (többek között Kim Campbell, korábbi kanadai miniszterelnök), bárcsak a Dorian hurrikán elsöpörné Trump floridai birtokát, mondván, ez Isten jóindulatának megnyilvánulása lenne.

Dráma és golf a munka ünnepén

Amerika a nyár végét köszöntötte volna a Labor Day hétvégén, de az ünnepséget a hurrikán híre árnyékolta be. Korábbi súlyos válsághelyzetekben Amerikából inkább az összefogás, az együttes újraépítkezés reményteli üzenetei érkeztek – talán már az is illúzió volt. Most viszont – amit a közösségi média is befolyásol – egészen más képet kapunk az amerikai társadalomról. A baloldal azonnal szorgalmasan kezdi meglovagolni a nemzeti tragédiát, hogy politikai tőkét kovácsoljon magának – olyan hévvel támadják a washingtoni vezetést, hogy ha ezen energiákat a déli államok evakuálási munkálataira fordították volna, talán nem is lenne miről panaszkodni.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: