hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elrabolt sorsok
Csecsemőrablások és kényszeradoptációk ezreire derül fény

2019. 05. 16.
Számos országban ismeretesek hátborzongató történetek arról, hogy csecsemők ezreit adják vagy rabolják el különböző érdekekből. Egy ír gyermek­otthontól Franco Spanyol-­ országán át a tengerentúlig ível a dráma.

 

Újabb botrány rázta meg az ír és a nemzetközi közvéleményt, ugyanis nemrégiben jelent meg a BBC-n egy tanulmány, amely nők tragikus életútján keresztül számol be a hírhedt Bessborough-i leányotthon kegyetlenségeiről.  Az 1922–1998 között tartó periódusban körülbelül 35 ezer nő szült olyan intézményekben, mint a corki Bessborough vagy a dublini St. Patrick anya- és gyermekotthon. Ha a gyermekek életben maradtak, túlnyomó részüket illegálisan örökbe adták az USA-ba, ami az ’50-60-as évek egyik jól működő üzletévé nőtte ki magát – egyházi asszisztenciával.

A Bessborough-i rémálom

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!