Kereső toggle

Ari Fuld

(1973-2018)

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Ha az életedben nincs elég kihívás, akkor nem éled jól!” Ez volt a mottója Ari Fuldnak, a magyar származású, amerikai-izraeli kettős állampolgárnak, akit 2018. Szeptember 16-án, vasárnap délután meggyilkolt egy 16 éves, arab származású tinédzser a Betlehemhez közeli Gush Etzionban.

 

Pár hónappal ezelőtt Ari amerikai útja során Manhattanben egy este alatt hatezer dollárt gyűjtött össze egy non-profit alapítvány számára, akik a magányos katonákat (amerikai zsidó fiatalok, akik család nélkül Izraelbe költöznek három évre, hogy segítsék a zsidó államot) támogatják éjjel-nappal. Ez volt Ari nagy szerelme: hazája, Izrael védelme.

Ari Fuld, aki a mainstream média zsargonja szerint zsidó telepesként élt a Júdeai hegységben semmi mást nem utasított el jobban, mint a hazugságot. Fáradhatatlanul küzdött az ellen, hogy a balodali liberális politikát, illetve az új antiszemitizmust, vagyis az Izrael-ellenes hipokritizmust képviselő globális hatalmak ne írhassák újra a történelmet csak azért, hogy a saját politikai narratívájukat szolgálják. Büszke cionista (hazaszerető) jobboldaliként Ari Fuld az életét adta az igazság terjesztéséért. Tudta, hogy aki hangosan és megvesztegethetetlenül áll az igazság mellett, az a mai világban célponttá válik.

Azt is gondolhatta, hogy miután a Facebook és a közösségi média elnémította, egyszer annak a terrorizmusnak lesz az áldozata, ami ellen évek óta harcolt. Ari Fuldnak az okozta a halálát, aminek létezését próbálta elmesélni és megmutatni mindenkinek, hogy nem Izrael miatt nincs béke az izraeli–palesztin feszültségben. Ari azért halt meg, amiért több száz honfitársa az elmúlt évek alatt. Azért halt meg, mert zsidó volt. Azért halt meg a saját hazájában zsidóként, mert zsidó volt.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: