Kereső toggle

Közös ellenséggel viaskodunk

Interjú Jair Netanjahuval, az izraeli miniszterelnök fiával

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Orbán Viktort és Donald Trumpot barátnak, az izraeli sajtót ellenségnek, a Templomhegyi status quót pedig igazságtalannak tartja. Úgy érzi, egyedül áll ki a konzervatív értékek mellett a hazai médiában. Jair Netanjahuval, az izraeli miniszterelnök fiával beszélgettünk.

Pár hónappal ezelőtt a közösségi médiában kifejezte, hogy támogatja Orbán Viktort. Érdekelne bennünket, hogy pontosan milyen politikai irányelvek mentén ért egyet a magyar miniszterelnök politikájával.

– A bejegyzésemet az európai parlamenti választások kontextusában közöltem, és Izrael minden barátjának sok sikert kívántam; támogatjuk a barátainkat. Orbán roppant jóindulatúan közeledik Izraelhez, édesapámmal is jó viszonyt ápol. Egyikük sem próbálja kiszolgálni a globalista elitet, és ezért gyakorlatilag azonos rágalmaknak, támadásoknak vannak kitéve. Ez az elit hazugságokkal próbál más vezetőket elrettenteni a szuverenista úttól, hogy ne a saját népeiket, hanem a globalizmust képviseljék.

Nagyon értékeljük Orbán Viktor Izraellel kapcsolatos politikáját, hogy megvédi a magyar zsidó közösséget, és bevédi Izrael államát az ellenséges európai országoktól az EU fórumain. Mélyen hálásak vagyunk ezért a barátságért.

2015-ben került sor a történelmi találkozóra, amikor édesapja hazánkba látogatott, majd ezt Orbán Viktor is viszonozta jeruzsálemi útján. Mi ezt fordulópontként értékeltük a két ország kapcsolatában…

– Ez volt, ugyebár, az első izraeli miniszterelnöki látogatás Magyarországon…

Minket érdekelne viszont, amennyiben belátott a színfalak mögé, hogy mi miatt jutottunk el ehhez a fordulóponthoz, és mitől lett a két ország viszonya jobb és erősebb, mint valaha.

– A kilencvenes évekig a kommunista rezsim miatt nem lehetett közvetlen diplomáciai kapcsolat a nemzeteink között, hisz egyik kommunista ország sem ismerte el Izraelt. Őszintén szólva, szerintem az ideológiai hasonlóságok vontak közel minket egymáshoz – apám és Orbán Viktor hasonlóképp látja a világot, sok közös pont van a pályájukban, hasonló támadásokkal kell szembenézniük az EU és más globalista szervezetek és országok részéről. A bevándorlás kérdése is csak egy újabb faktor, ami miatt természetes volt, hogy kialakult ez a jó viszony, még ha sokat is kellett rá várni.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: