Kereső toggle

Az utóbbi 20 év miatt megérte az első 30

Interjú Döbrentey Ildikó íróval

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Szinte soha nem adnak páros interjút, ezért külön beszélgettünk velük. A Levente Péterrel készült interjú után következzék tehát a feleség és alkotótárs, Döbrentey Ildikó író, aki többek közt elmondja: a ’60-as években sem volt könnyű hívőként társat találni.

Népszerű előadásokat tartanak immár 51 éve tartó házasságukról, de közös interjúra szinte soha nem ülnek le. Miért?

– Ha csak lehet, külön beszélgetést kérünk. Levente Péterrel mi 51 éve sikeres házasságban élünk, és nagyon jól tudunk együtt dolgozni, mivel remekül kiegészítjük egymást. Az előadásaink is sikeresek, mert kettéosztjuk a rendelkezésre álló időt. Ám Péter mellett szóhoz jutni, az egy reménytelen vállalkozás, és az ember, ha egy mód van rá, nem megy bele egyértelmű kudarcokba.

Ez mindig így volt?

– Bizony így. Közös életünk első nagy megrázkódtatása akkor ért, amikor szembesültem ezzel a ténnyel. Emlékszem, már eldöntöttük, hogy összeházasodunk, és elvittem őt bemutatni a nagybátyámékhoz, ahol Péter az első fél órában magához ragadta a szót, és soha többé nem engedte el. Ott töltöttünk közel három órát, és végig ő beszélt. Valahogy mégis én fáradtam el.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: