hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beszélgetés Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendezővel
És a belgákkal mi legyen?

2016. 02. 25.
„Ma Magyarországon két módon lehet igazán érvényesülni: valaki vagy nagyon dühösen, tüntetően és látványosan kormánypárti lesz, és ezt naponta kifejezi minden lehetséges módon, vagy hangsúlyozottan ellenzékivé, egyfajta mártírrá válik. De mi legyen azokkal, akik sem itt nem nyilvánulnak meg harcosan, sem ott, egyszerűen csak tehetségesen űzik a mesterségüket? Nekik ma vitathatatlanul nehezebb.”

Tekintse meg Szinetár Miklóssal készült videointerjúnkat!

Néztem Önről egy két éve készült dokumentumfilmet, és üdítő volt látni, hogy egykori tanítványai, még a nagyon különböző világnézetűek is – Kerényi Imrétől Tarr Béláig – igen pozitívan nyilatkoztak önről. Mi az oka annak, hogy a személye máig ilyen közös nevező tud lenni?

– Leginkább az, hogy nekem mindig egyszerűen csak az volt a fontos, hogy a körülöttem lévők jól érezzék magukat: a munkahelyemen éppúgy, mint a családomban. Azt mondják, hogy ez sikerült: hatvan év alatt több mint 190 darabot rendeztem úgy, hogy a közös munka általában mindenkinek örömöt okozott.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!