hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ahol nagy a konc, ott a csata is nagy
 Frei Tamás a magyar valóságról

2015. 11. 27.
„A telefonunkon árad ránk minden hír, információ, mégis az a benyomásom, hogy kevesebbet tudunk a világról, mint húsz évvel ezelőtt. Talán azért, mert akkor erőfeszítést kellett tennünk, hogy megértsük” – vélekedett a Heteknek Frei Tamás, aki valóságalapú politikai akcióthrillereivel nemcsak szórakoztatni akar, hanem bemutatni azt, amit egy tévériportban nem lehet. A regényíróvá avanzsált egykori tévés személyiséggel legújabb könyve, az Agrárbárók megjelenése kapcsán beszélgettünk.

Bevallom, hosszú ideig nem olvastam el a könyveit. Sőt, elsőre harminc oldal után letettem, mert úgy éreztem, nem bírom végigolvasni azt, amiben élünk. Általában az ember azért olvas vagy jár moziba, mert valami olyanra vágyik, ami kiragadja a hétköznapokból. Nem volt merész elképzelés, hogy mégis ilyen témákról írjon?

– A kérdés jogos, mert a moziba járás sokszor valóban egyfajta menekülés a hétköznapokból, de szerintem könyvet azért is olvasunk, hogy megértsük a mindennapjainkat. Mára sokak számára a könyv az új magazin. Nemcsak irodalmat és magas intellektuális élményt várunk tőle, hanem azt is, hogy segítsen megérteni a valóságot. Ha ez szórakoztató és könnyen olvasható, akkor lesz közönsége. Ezt nem én találtam ki, ez a műfaj már világszerte működik, csak itthon nem csinálta senki.

Az ember azt várná, hogy a valóságot sokkal inkább meg lehet érteni újságokból vagy tévériportokból.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!