hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ufó vagy náci csodafegyver vagy… ?
A Balti-tenger rejtélye

2012. 07. 20.
Elször balti-tengeri ufónak nevezték el a közel százméteres mélységben tavaly felfedezett különös formációt. A legújabb brit és orosz mélytengeri kutatások alapján azonban elképzelhet, hogy egy titkos náci csodafegyver marad­vá­nyaira bukkantak, ami az ellenséges tengeralattjárók megzavarására szolgált. Ha a németeknek tényleg sikerült ilyen fegyvert kifejleszteniük, az több tengeri anomália magyarázatául szolgálhat.

2011. június 19-én egy tengeri kincsek után vadászó vállalkozás szonárjai különös jeleket közvetítettek a Balti-tenger mélyéről. A tengerfenéken egy 60 méter átmérőjű, nagyjából kör alakú képződményt találtak, amely mellett egy 300 méteres „leszállópályát” is felfedeztek. A média már akkor felfigyelt a csészealjra emlékeztető alakzatra, de pénzhiány és az időjárási nehézségek miatt a búvárok csak idén júniusban tudták megközelíteni a helyszínt.
Tovább fokozta a rejtélyeket, amikor az Ocean X kutatóhajó legénysége azt tapasztalta, hogy a képződmény 200 méteres körzetében semmilyen elektromos eszköz nem működik. Felmondta a szolgálatot valamennyi fényképezőgép, videokamera és telefon is. Emiatt az expedíció nem tudott új képeket készíteni a helyszínen. Ez persze kiváltotta a szkeptikusok kritikáját, akik szerint az egész felhajtás csak egy médiahekk része.
Mások azonban azt vetették fel, hogy a jelenség egy titkos – és részben ma is működőképes – náci fegyver lehet, amelyet a tengeralattjárók megzavarására telepítettek a százméteres mélységbe. Tény, hogy a helyszín fontos tengeri útvonal alatt fekszik, és a nácik előrehaladott kísérleteket folytattak radarzavaró állomások kifejlesztésével. Ez a teória cáfolja azt, hogy egy roswellihez hasonló ufókatasztrófa maradványait őrzi a Balti-tenger mélye.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!