hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Még sötétebb lovag
Joaquin Phoenix élete

2019. 10. 10.
Hatalmas érdeklődés övezi a most mozikba kerülő legújabb Joker filmet. Nem véletlen, hogy az egykor Heath Ledgert is felemésztő ördögi karakter eljátszására éppen Joaquin Phoenixet kérték fel. Egy bizarr szekta és egy elveszített testvér drámai története.

Feszült és egyben izgatott várakozás előzte meg a legújabb Joker-film vetítését, nemcsak az Egyesült Államokban, még idehaza is. A DC szuperhős-világának legjelentősebb gonosz szereplője körül már a képregénysorozat is nagy kultuszt teremtett, az elmúlt évtizedekben történt megfilmesítések pedig tovább gerjesztették a hype-ot a karakter körül. A legutóbbi nagyszabású produkció bemutatásakor 2012-ben a coloradói Aurorában egy filmvetítésen tömeglövöldözés is történt, amely során 12-en meghaltak, és 59-en megsebesültek. Ráadásul A sötét lovag című film főszereplője, a kor egyik legkiemelkedőbb színésze, Heath Ledger tragikus módon mindössze 28 évesen a forgatást követően gyógyszertúladagolásban elhunyt. Nem véletlen, hogy most a figyelem nemcsak az Oscar-esélyes filmre, hanem a Joker bőrébe bújó Puerto Ricó-i színészre is irányul.

Őrült szekta, ahol prostitúcióval toborozták a tagokat

Kevesen tudják, de Joaquin Phoenix anyai ágon még magyar felmenőkkel is bír. Arlyn ugyanis egy magyar és egy orosz zsidó házasságából született már az Egyesült Államokbeli Bronxban. A ’60-as évek nagy lázadó korszakában otthagyta a családját, és autóstoppal Kaliforniáig utazott, ahol megismerkedett John Lee Bottommal. A pár valóságos hippi életmódot folytatott, városról városra utazgatott a nyugati parton, közben két gyermekük is született.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!