hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem akarnak eltűnni
Hazahívja fiataljait a 350 lelkes Ófalu

2018. 10. 13.
Ófalu festői szépségű sváb falucska a Mecsek oldalán, amely számos más községhez hasonlóan az elnéptelenedés ellen küzd, s ezért letelepedési támogatást nyújt az odaköltöző vagy ott maradó családoknak. Meglátogattuk őket, ám a közel 200 kilométeres út után a polgármesteri hivatalban nem túl nagy lelkesedéssel fogadtak.

 

Mint kiderült, talán két hete, hogy valaki kiszúrhatta az ófalui önkormányzat letelepedési támogatásról szóló rendeletét, amit aztán a média felkapott, és azóta nincs nyugtuk, dőlnek hozzájuk az ország minden részéről a telefonok. Köztük számtalan hívás jön olyanoktól is, akik lakhatási és szociális gondjaik megoldását látnák a lehetőségben, úgy értelmezve a Facebookon futótűzként terjedő hallomásokat, hogy ingyen házat, plusz kétmillió forintos támogatást lehet kapni Ófalun.

Ebből annyi igaz, hogy az időközben híressé vált falu önkormányzata tavaly óta 2 millió forinttal támogatja az Ófalun történő házvásárlást, vagy pedig közművesített telket és 200 ezer forint építkezési támogatást nyújt az odatelepülőknek. „Ezzel elsősorban a helyi fiatalokat akartuk itthon tartani, illetve hazahívni, mert az elmúlt években nagyon nagy mértékű volt az elköltözés mind külföldre, mind a környező városokba, s a külföldön élők nagy része reményeink szerint hazatér” – hangsúlyozza Bechli Erzsébet polgármester.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!